2024. június 15. - Jolán, Vid

Távoztak a tüntetők

Távoztak a kormányellenes tüntetők szerdán a nyolc nappal korábban elfoglalt bangkoki nemzetközi repülőtérről - jelentették külföldi hírügynökségek a helyszínről.
2008. december 3. szerda 08:15 - Hírextra
A tüntetők - korábbi bejelentésüknek megfelelően - közép-európai idő szerint reggel négy órakor láttak hozzá az épület kiürítéséhez és "őrhelyeik" felszámolásához.

A Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki pártszövetség kedden határozott úgy, hogy szerdán beszüntet minden kormányellenes tiltakozó megmozdulást. Azért vetettek véget a tüntetésnek, mert a thaiföldi alkotmánybíróság kedden elrendelte a hat kormánypártból háromnak a feloszlatását a tavalyi választásokon elkövetett csalások miatt, egyúttal öt évre eltiltotta a politikától Szomcsai Vongszavat kormányfőt.

Várhatóan két napon belül helyreáll a forgalom a Szuvarnabhumi repülőtéren - közölte szerdán a légikikötő igazgatója. "Erősen bízom benne, hogy minden rendben lesz, és két napon belül visszaállunk a rendes kerékvágásba" - fogalmazott.

Az első beérkező utasszállító járat a Thai Airways thaiföldi légitársaság belföldi járata lesz. A gép az ország déli részén található Phuketről érkezik, közép-európai idő szerint szerda reggel kilenc óra körül, 305 utassal - mondta Szerirat Praszutanond. Az első induló járat - szintén a Thai Airways gépe - Rómába közlekedik.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását