2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megszavazzák a költségvetést?

Az adótörvényeknek és a költségvetésnek is megteremthető a többsége a parlamentben - erről Gyurcsány Ferenc írt hétfői blogjában. Ez szerinte legalább annyira a legnagyobb ellenzéki párt kudarca, mint amennyire a kormány sikere.
2008. november 24. hétfő 13:11 - Hírextra
A miniszterelnök úgy fogalmazott internetes naplójában: más oldalról pedig a költségvetés elfogadása a legnagyobb ellenzéki párt stratégiai veresége és egyben az ország sikere.
Gyurcsány Ferenc szerint az a költségvetés, ami a "parlament asztalán van, az adott helyzetben érdemi gazdaságpolitikai és politikai alternatíva nélkül áll".

"A legnagyobb ellenzéki párt mutathatott volna másfajta irányt az országnak és a parlamentnek: részletesen kimunkált, a miénktől eltérő forgatókönyvet intézkedésekkel, hihető összefüggésekkel, ígéretes szakmai megoldásokkal. Ehelyett megmarad a 2006-ban – bár bizonyos tekintetben a 2002-ben – megkezdett úton" - írja a kormányfő.

A Fidesznek továbbra sincs más értelmes mondanivalója, mint egyszerre ígérni adócsökkentést, egyensúly-javulást és pozitív szociális intézkedéseket - szögezi le a miniszterelnök. Szerinte, amit a legnagyobb ellenzéki párt mond, az "nem egyszerűen képtelenség, hanem nyilvánvaló hazugság, saját jelzőjüket parafrazálva, a hazugság háromszöge".

Ezt a Fidesz pártelnöke újabban azzal tetézi, hogy legyen azonnal 6 százalék a jegybanki alapkamat, így ismét a felelősség áll szemben a felelőtlenséggel, a reális alternatíva az irreálissal, a mi javaslatunk tehát versenytárs nélkül marad - írta Gyurcsány Ferenc.

Leszögezte: mindezek fényében annak van a legnagyobb esélye, hogy - mivel ezt várhatóan más is felismeri - ehhez a javaslathoz meg lehet teremteni a többséget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását