2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mozgásban a város címmel ülést rendeznek

Mozgásban a város szlogennel Budapesten ülésezik vasárnapig az Oktatóvárosok Nemzetközi Szövetsége (IAEC).A pénteki budapesti sajtótájékoztatón - ahol az IAEC magyarországi konferenciájának programját ismertették - Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-hely
2008. november 14. péntek 14:10 - Hírextra
A szövetség arra törekszik, hogy megmutassa, hogyan lehet együttélni a multikulturális környezetben - fűzte hozzá.

Montserrat Ballarín, az IAEC elnöke elmondta, szervezetük jóval tágabban értelmezi az oktatás fogalmát, mint ahogyan azt általában teszik. Mint kifejtette, a legfőbb alapelveik a másik iránti tisztelet, a sokszínűség, a multikulturalizmus, valamint a generációk közti kapcsolatok erősítése. Ezeket az értékeket igyekeznek az oktatásban is megjeleníteni - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón az IAEC 2010-es mexikói világkongresszusának képviselői is köszöntötték a budapesti konferencia résztvevőit, és elmondták: a közép-amerikai kongresszus a sport, politika, polgárság témája köré fog épülni.

A budapesti konferencián az előadók a "Mozgásban a város" témakörében mondták el tapasztalataikat és javaslataikat.Az IAEC a települések önkormányzatainak világot behálózó szövetsége. A pénteki tájékoztatón kiosztott közlemény szerint a szövetség a várost egy olyan térnek tekinti, amelynek minden eleme (például a várostervezés, az egészségügy, a lakókörnyezet, a kultúra és az iskolarendszer) hatással van az emberek életére, gondolkodására.

A szervezet 1990-ben jött létre, és jelenleg 323 város a tagja. Értékrendje szerint az igazi oktatóvárosban az emberek békésen élnek egymás mellett, kapcsolatukra a párbeszéd, az aktivitás és a különbözőségek tiszteletben tartása a jellemző - összegez a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását