2024. május 2. - Zsigmond

Áremelések a BKV-nál

December végén, jó esetben már november utolsó napjaiban szavazhat a Fővárosi Közgyűlés a BKV jövő évi tarifaemeléséről és az egyórás jegy bevezetéséről; a cég felügyelőbizottsága (fb) már elfogadta az elképzeléseket - közölte Vitézy Dávid, a testület tag
2008. november 14. péntek 17:15 - Hírextra
Mint elmondta, több változást jelentene a január 1-jén hatályba lépő új BKV-tarifarendszer: idő alapú, 60 percig érvényes metrójegyet vezetnének be, megszűnne az éjszakai jegy, olcsóbb lenne - 92 ezer forintba kerülne - az éves bérlet, és bevezetnék a háromszor harmincnapos bérletet is.

Az fb jóváhagyta a tervezett 7,9 százalékos tarifaemelést, így a vonaljegy 290 forintba, a bérlet 8.900 forintba, a diák- és nyugdíjasbérlet 3.500 forintba kerül majd, ha a Fővárosi Közgyűlés is megszavazza az előterjesztést.

Vitézy Dávid megjegyezte, hogy a cél az időarányos tarifarendszer bevezetése, ami egyelőre még a "jövő zenéje".

Úgy véli, mivel általában az inflációt meghaladó mértékben emelkednek a BKV tarifái, az volna az igazságos, ha a főváros és az állam is növelné a cégnek nyújtandó támogatás mértékét.

A BKV jövő évi tarifáiról a végső szót a Fővárosi Közgyűlés mondja majd ki, várhatóan - csakúgy, mint az elmúlt két évben - egy decemberi, rendkívüli ülésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását