2024. május 5. - Györgyi

Kártalanítás a gyermekotthon alapítójának

A magyar állammal szemben nyert pert a tiszasülyi gyermekotthon vezetője; Nagyné Mészáros Évának - nyolc évvel az ügy kirobbanása után - a Legfelsőbb Bíróságon (LB) a napokban jogerősen csaknem másfélmillió forint kártérítést ítélt meg - írta szombati szá
2008. november 8. szombat 10:59 - Hírextra
Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei napilapban olvasható: Nagyné Mészáros Évát 1998 áprilisában munkahelyén, a tiszasülyi gyermek- és anyaotthonban vették őrizetbe, miután közokirat-hamisítással, a számviteli törvény megsértésével, kényszerítéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolta meg az ügyészség. Néhány napig Csongrádon tartották fogva, majd huszonhárom napot Szolnokon töltött a rendőrségi fogdában. Miután kiengedték, a történtek miatt többször kezelték a pszichiátrián, öngyilkosságot is megkísérelt.

Az igazát kereső asszony is a bírósághoz fordult; a procedúra végére az LB tett pontot, miután kimondta: Nagyné minden vádpontban ártatlan. Huszonhárom napos meghurcoltatásáért egynapi átlagra vetítve 65 ezer forintot ítéltek meg számára, amely az - Új Néplap írása szerint - az eddigi legmagasabb napi kártalanítási összeg Magyarországon.

A tiszasülyi gyermek- és anyaotthont Nagyné Mészáros Éva alapított három társával, és 1996-ban pályázaton nyert pénzből kezdte meg működését - írta a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását