2024. május 3. - Tímea, Irma

Bonyodalmak a rakétapajzs körül

Moszkvai lapértesülés szerint Oroszországnak nem felelnek meg a tervezett kelet-európai rakétapajzs-telepítésére javasolt amerikai bizalmi intézkedések.
2008. november 8. szombat 16:29 - Hírextra
A Kommerszant című lap az orosz-amerikai kapcsolatok ügyében illetékes külügyminiszter-helyettesre hivatkozva azt írta: a kormány reméli, hogy Barack Obama elnök elődeinél nagyobb jóindulatot tanúsít az orosz elképzelések iránt.

Szergej Rjabkov ugyanakkor közölte: tanulmányozzák a rakétapajzs-objektumok orosz ellenőrzésére vonatkozó újabb javaslatokat. A miniszter szólt arról is, hogy Oroszországnak az felelne meg, ha az iráni rakétafenyegetés realitásainak közös kiértékelése után - az orosz gabalai és az armaviri lokátorállomás bevonásával - Moszkva és Washington közösen dolgozna ki együttműködést az ügyben. A Kommerszant szerint a lokátorállomás közös használatára vonatkozó orosz javaslatot az amerikai fél már másfél éve elutasította.

Orosz tájékoztatás szerint Dmitrij Medvegyev és Barack Obama a G20 csoport washingtoni tanácskozásán, november 15-én találkozhat először.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását