2024. május 2. - Zsigmond

Batman Törökországban

Be akarja perelni a Batman című film producerét a Törökország délkeleti részén található Batman városa, amiért az úgymond nem kért engedélyt a város nevének filmcímként való használatára.
2008. november 8. szombat 10:03 - Hírextra
Hüseyin Kalkan polgármester a sajtónak azt mondta, hogy a városnév szerzői joga a városhoz tartozik. A 240 ezer lakosú város azokat a cégeket is perelni szándékozik, amelyek játékokon, illetve más termékeken használják ezt a helynevet. Elmondta, ha kell az Egyesült Államokban fordulnak bírósághoz.

Batman egy többségében kurdok lakta dél-törökországi város, amelynek környékén a 40-es években olajat találtak, és ezután gyors fejlődésnek indult. A polgármester bírálta, hogy a Denevéremberről (angolul: Batman) szóló film készítői hatalmas hasznot zsebelnek be "egy olyan város nevével, ahol kirívóan magas a női öngyilkosok száma és oly sok gyerek él elhagyatva az utcán".

A polgármester szerint ha megnyerik a pert, a hasznot népjóléti célokra fordítják.
A Batman figura egy képregénysorozat főhőseként 1939-ben született, egy évvel azelőtt, hogy a hasonló nevű török városban olajra bukkantak volna.

A széria legújabb része, a Batman - A sötét lovag forgalmazásának első négy hónapjában egymilliárd dollár bevételt hozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását