2024. május 3. - Tímea, Irma

A szinesbőrű sportolók is ünneplik Obamát

Barack Obama elnökké választása nagy érzelmeket kavart az amerikai sportvilágban is.
2008. november 6. csütörtök 16:30 - Hírextra
Az Egyesült Államok következő, 44. elnöke több szupersztárral is tartotta a kapcsolatot: LeBron James, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers klasszisa a Chicago Bulls elleni, magyar idő szerint csütörtök hajnali összecsapásra a politikust éljenző pólóban futott ki a parkettre. Emellett James húszezer dollárral támogatta a kenyai származású politikus kampányát.

A választások utolsó perceiben a Boston Celtics még éppen a Houston Rockets ellen vívott komoly csatát, ám a lefújást követően az öltözőben mindenki a végeredményről érdeklődött: "Amikor megtudtuk, hogy Obama nyert, mindenki ujjongani kezdett. Nagyobb volt az öröm, mint a meccs után" - nyilatkozta Doc Rivers, a bajnoki címvédő Celtics vezetőedzője.

A WTA tenisz-világbajnokságon szereplő Willams nővérek Dohában ünnepelték új elnöküket: "Az édesapám Louisianában nőtt fel, ahol csak fiúnak szólították és soha nem tisztelték, mindig csöndben kellett maradnia. Fantasztikus dolognak tartom, hogy az Egyesült Államokban egy színes bőrű ilyen lehetőséghez jutott" - mondta Venus Williams.

A profi amerikaifutball-liga (NFL) színes bőrű sztárjai is egy emberként ünnepeltek: "Először tudtam elmenni szavazni, úgy érzem, így én is részese lehetettem ennek a fantasztikus dolognak" - mondta Donovan McNabb, a Philadelphia Eagles irányítója.

Hasim Rahman, a Vlagyimir Klicsko elleni profi nehézsúlyú világbajnoki összecsapásra készülő bokszoló Obama szlogenjével üzent ellenfelének:"Mindenkinek, aki azt hiszi, nincs esélyünk, új elnökünk szavait üzenem: igen, meg tudjuk csinálni. Elhozzuk a világbajnoki címet az Egyesült Államoknak."

Üdvözölte Obama megválasztását a Forma-1 legfiatalabb, egyszersmind első színes bőrű világbajnoka, Lewis Hamilton is: "Nagyon, nagyon szerencsés vagyok, hogy Obama megnyerte a választást" - mondta a brit pilóta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását