2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jövendőmondó Berlusconi

Silvio Berlusconi meggyőződése szerint már a közeli jövőben lehetséges az, hogy az ember százhúsz évig éljen egészségben. A preventív gyógymód, a DNS-vizsgálat és az őssejtek mindezt lehetővé teszik, véli az olasz kormányfő, médiamágnás.
2008. november 3. hétfő 18:10 - Hírextra
A fizikai állapotára kínosan ügyelő 72 éves Berlusconi a Kos című folyóiratban megjelent cikkében azt írja, hogy politizálni annyit jelent, mint hosszú ideig másokért élni. "Az 1700-as évekig alig több mint húsz év volt az átlagéletkor, az 1800-as évek elejére negyven év, mára pedig elértük a nyolcvanéves átlagéletkort. Miért ne lehetne ez az idő százhúsz év, egészségben?" - kérdezi. Az "öreg" szóval még nem oly régen is a hatvanéveseket illették, de ez ma már nem érvényes, mert "nem egy hatvanas éveiben járó ember kezd új életet".

A miniszterelnök számára "a megelőző gyógymóddal, amely lehetővé teszi a páciens távolról való nyomonkövetését is, a DNS-vizsgálattal, az őssejtek felhasználásával és ésszerű életmóddal mindenki számára elérhető, hogy egészségesen és hosszabb ideig éljen". "Az élet ajándék, amelyet mindannyiunknak erkölcsösen és intenzíven kell felhasználnunk" - fűzi hozzá Berlusconi.

Berlusconi a hosszú életű Goethére (83 év), Lev Tolsztojra (82 év) és az író-újságíró Giuseppe Prezzolinira (100 év) hivatkozva azt mondta: "Biztos vagyok benne, hogy az élet néhány évtizeddel való meghosszabbítása reális célkitűzés". Arra a következtetésre jutott, hogy "aki politikával foglalkozik, vagyis mások életével, az nem kerülheti meg ezt a témát sem, mert a meghosszabbított élettel a lehető legjobb módon, a legkedvezőbben élhet az ember".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását