2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kétszámjegyű előnye van Obamának

Két héttel az amerikai elnökválasztás előtt tíz százalékra nőtt Barack Obamának, a Demokrata Párt elnökjelöltjének az előnye republikánus párti vetélytársával, John McCainnel szemben - derült ki a The Wall Street Journal és az NBC televízió felméréséből.
2008. október 22. szerda 07:47 - Hírextra
Obama támogatottsága 52 százalékos, McCain 42 százalékon áll a közvélemény-kutatás eredményei szerint. Két hete ugyanez a felmérés még hatszázalékos Obama-előnyt mutatott.

A Pew független közvélemény-kutató intézetnél még nagyobb a különbség, 52-38 Obama javára. A cég október elején hétszázalékos Obama-előnyt mért.

A demokrata párti elnökjelölt támogatottsága szeptember eleje óta folyamatosan növekszik; közvetlenül a két párt jelölőgyűlése után még gyakorlatilag azonos volt a jelöltek népszerűsége.

A The Wall Street Journal/NBC felmérése azt is kimutatta, hogy csökkent Sarah Palin republikánus alelnökjelölt népszerűsége; jelenleg a szavazók 47 százaléka vélekedik róla negatívan, s csak 38 százalék ezzel ellentétesen. A megkérdezettek 55 százaléka szerint Palin nem elég felkészült ahhoz, hogy elnök lehessen. Két hete még a válaszadók 50 százaléka vélekedett így.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását