2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kompromisszumokra is szükség van

A jelenlegi gazdasági válság a politikai erők összefogását igényli, ám ez nem jelentheti a kormány elképzeléseinek vita nélküli elfogadását - jelentette ki John Emese szerdán Egerben.
2008. október 15. szerda 20:00 - Hírextra
Mindez azt jelenti, hogy önmagában a konszenzus érdekében nem lehet automatikusan igent mondani a kormány valamennyi javaslatára - közölte az SZDSZ országos ügyvivője a párt észak-magyarországi vezetőinek találkozóját megelőző sajtótájékoztatón.

Ezért fontos, hogy a kormányzat által kezdeményezett nemzeti csúcs tartalmi kérdésekkel foglalkozzon, vagyis el kell kerülni, hogy szimbolikus eseménnyé váljon - tette hozzá a politikus.
John Emese emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ élen járt a politikai erők közötti párbeszéd kezdeményezésében, amikor tárgyalóasztalhoz ült a Fidesszel.

Ugyancsak bíztató körülmény, hogy a miniszterelnök beszédét az eddigi gyakorlattól eltérően az elmúlt alkalommal végighallgatta a Fidesz és a kereszténydemokraták frakciója - tette hozzá.

Ugyanakkor a költségvetés megszavazásának az SZDSZ részéről a párbeszéd nyomán kialakuló, a közterhek csökkenését, így a gazdaság versenyképességét eredményező kompromisszum a feltétele - mondta John Emese.

A sajtótájékoztatón Kovács Kálmán a párt országos tanácsának tagja mindehhez hozzátette: az SZDSZ véleménye szerint a válságból kivezető út a közterhek csökkentésén és a költségvetési plafon meghatározásán keresztül vezet.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy az adóbevételek növekedéséből származó pluszforrások a közkiadások növelésére nem, csak az államadóság csökkentésére fordíthatóak - mondta Kovács Kálmán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását