2024. május 7. - Gizella

Kísért a múlt

Október nem szerencsés időszak az ex-ügynökök számára, Nemere után Halasi is ősszel bukott le. Emlékszünk még, ugye, Novák Dezső ügynökmúltja mekkora port kavart sportberkekben négy évvel ezelőtt?
2008. október 10. péntek 07:19 - Hírextra
Novák, alias Nemere egy életre elásta magát a sportoló kollégák előtt, rá kígyót-békát elmondtak lebukása után, kitagadták, meghurcolták az egykori játékostársak, azóta is csak a legritkább esetekben találkozhatunk a nevével.

Kárpáti, alias Halasi egykori társai kiállnak a kiváló sportember mellett. Igaz, míg Novák annak idején elismerte beszervezését, addig a háromszoros olimpiai bajnok pólóslegenda tagadja a vádakat. Sőt, becsületsértésért perel is. Az egykori játékostársak szerint az ügynökmúltat nyilvánosságra hozó internetes lapnak nem lehet igaza: egy ilyen "vicces személy" nem követhet el ekkora gonosztettet, bizonyára tévedés áldozata lett csupán, esetleg valakik félreértették a szavait, és besúgásnak gondolták poénjait.

Az, hogy Kárpáti György mennyire vicces személy, nyilvánvalóan nem releváns információ ebben az ügyben, de a régi barátok, játszótársak bizalma, és egyöntetű védelme azért jelent valamit. Ettől persze a kiváló vízilabdázó még lehetett beépített ügynök, de mi van, ha valóban ártatlan? Miért lenne okunk feltételezni, hogy nem mond igazat, amikor tagadja a vádakat?

"Jobb lenne, ha a magyar sportemberek megmaradnának abban a megbecsülésben, amit kiharcoltak pályafutásuk alapján. Ennyi év után sok jelentősége már nincs a dolognak, nem szabadna foglalkozni vele. Ha nem foglalkoznak sokkal nagyobb emberek akkori viselkedéséről, akkor a sportolókat is békén kellene hagyni".

A fenti mondatokat a honlapunknak nyilatkozó Buzánszky Jenőtől idéztük. Bár a múltat általában jonn tisztába lenni, ha azok kizárólag politikai előnyszerzésből, vagy más alantas érdekből kerülnek napirendre (miközben feltárói alighanem nagyobb bűnöket is titokban tartanak), talán valóban mindenkinek jobb lenne a szekrényben tartani azt a bizonyos csontvázat.
Forrás: samsungsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását