2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Három nap alatt négy rablás

Rendkívül brutális rablópárost vett őrizetbe a miskolci rendőrkapitányság, a megyaszói gyanúsítottak három nap alatt négy rablást követtek el a borsodi megyeszékhelyen - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A két fiatal férfit pénteken előzetes letartóztatá
2008. október 10. péntek 19:52 - Hírextra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: a 24 éves férfi és 17 éves, fiatalkorú társa először kedden késő este a miskolci Árpád úton, egy buszmegállóban csapott le. Egy házaspárral beszélgetni kezdtek, majd minden előzmény nélkül ököllel megütötték őket. Ezután elvették a sértettektől az értékeiket, készpénzt és mobiltelefont vittek magukkal.

Néhány órával később a Szabadság utcában egy miskolci férfit támadtak meg. A földön fekvő sértettől szintén elvették a nála lévő készpénzt. A harmadik támadás másnap este, a Győri kapuban történt. Egy miskolci férfit előzetes szóváltás nélkül megütöttek, majd a földön fekvő embert tovább bántalmazták, aki a rablás következtében bokatörést szenvedett. Tőle szintén készpénzt vettek el a támadók, s a mobiltelefonját is eltulajdonították.

A két férfi negyedik akciója csütörtökön kora hajnalban, szintén a Győri kapuban történt. A módszer azonos volt, a hirtelen és váratlan támadás után erőszakkal elvették az áldozattól az értékeit.
A fiatalkorú elkövető büntetlen előéletű, 24 éves társa azonban már hét alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséért. Csak rablás miatt három esetben állt a bíróság előtt, több éves fegyházbüntetéséből ez év júniusában szabadult, így a bűncselekményeket többszörös visszaesőként követte el.

A miskolci rendőrkapitányság csütörtökön fogta el és vette őrizetbe a többrendbeli rablással gyanúsítható elkövetőket - fűzte hozzá Dobi Tamás.

A Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a két fiatal férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a miskolci városi bíróság.

Szabó József közölte: egy hónapra rendelték el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mindkettőjük esetében fennállt a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását