2024. május 9. - Gergely

Albán bűnözők aljas bűntette

Elfogta a rendőrség azt a három albán férfit, akik a fővárosban kilyukasztották egy svájci mikrobusz hátsó kerekét, majd elterelték a mikrobuszban ülők figyelmét és ellopták értékeiket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.
2008. október 9. csütörtök 17:45 - Hírextra
A tájékoztatás szerint a rendőrök szerdán a Keleti pályaudvarnál figyeltek fel a három férfire, akik kiszúrták egy svájci rendszámú mikrobusz hátsó kerekét. A bűnözők követték a mikrobuszba beszálló házaspárt, majd a Hungária körúton egy cseh rendszámú gépkocsiból leintették őket és felhívták a figyelmüket a kerék defektjére.

A mikrobusz vezetője és utasa kiszállt a gépkocsiból, hogy megnézhessék a sérülést, ekkor két elkövető magyarázni kezdte a sértetteknek, hol találnak gumiszerelő műhelyt. Harmadik társuk a sértettek figyelmetlenségét kihasználva ellopta a mikrobuszból táskáikat, bennük személyes iratokkal, készpénzzel, bankkártyákkal, fényképezőgéppel együtt. A bűncselekmény elkövetése után az elkövetők továbbhajtottak a Hungária körúton.

A rendőrség még aznap, a XIV. kerületben elfogta a tolvajokat és őrizetbe vette őket. Az ellopott értékek hiánytalanul előkerültek. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy már korábban is követtek el hasonló módszerrel bűncselekményeket.

A három férfi közül az egyik nem volt ismeretlen a nyomozók előtt: tavaly áprilisban már eljárás alá vonták és a férfi 9 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben, végül lakhelyelhagyási tilalom hatálya alá került.

A BRFK tájékoztatása szerint 2007-ben összesen 31 - hasonló módszerrel - elkövetett lopás történt a fővárosban, ezek közül húszat derítettek fel a nyomozók. Idén eddig tíz esetben fogtak el gyanúsítottakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását