2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyenesei hízeleg a tűzoltóknak

Tárgyalásokat kezdeményez a tűzoltók érdekvédelmi szervezetével a pótlékokról és a munkaidőről Gyenesei István, a katasztrófavédelemért felelős önkormányzati miniszter - áll az Önkormányzati Minisztérium MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2008. október 7. kedd 16:20 - Hírextra
Gyenesei István megbízta az Önkormányzati Minisztérium államtitkárát, mint a tárca ágazati érdekegyeztetésért felelős vezetőjét, hogy soron kívül kezdje meg a tárgyalásokat az álláspontok mielőbbi tisztázása, és az ügy megnyugtató lezárása érdekében - közölték.

Mint írták: Gyenesei István "minden olyan megoldásban partner, amely törvényesen lehetővé teszi, hogy a plusz munkáért járó béreket kifizessék". A miniszter a sajtóban való üzengetés helyett célravezetőbbnek tartja a tárgyalásos egyeztetést, mert "a vélemények alapos feltárása és ütköztetése kifogja a szelet azoknak a vitorlájából, akik politikai érdekekre használják a tűzoltó szervezetek követelését".

Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók FüggetlenSzakszervezetének ügyvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta: asztrájkba lépést fontolgatják a tűzoltók, miután a jövő éviköltségvetés tervezetéből kiderült: a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a fegyveres és rendvédelmi szféra többi
szervezeténél ezt megteszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását