2024. május 2. - Zsigmond

Vonatbaleset miatt áll a forgalom

A Monorierdőnél történt baleset miatt Monor és Pilis között nem közlekednek a vonatok, az InterCity vonatok kerülő útvonalon, Újszász érintésével járnak. Az utasoknak jelentős késésekre és járatkimaradásokra, járatösszevonásokra kell számítaniuk - közölte
2008. október 6. hétfő 16:40 - Hírextra
A vasúttársaság tájékoztatása szerint Nyíregyháza-Debrecen felől a távolsági vonatok csak Szolnokig járnak, onnan átszállással lehet tovább utazni Monor, illetve Újszász felé.

A Nyugati pályaudvar és Monor között 30 percenként, minden óra 5 perckor és 35 perckor indulnak vonatok, Monor és Albertirsa között vonatpótló autóbuszok közlekednek - áll a közleményben.
A MÁV-START Zrt. Monor-Üllő-Budapest, valamint Vecsés-Budapest viszonylatain üzemzárásig a vasúti bérleteket elfogadják a Volán Zrt. autóbuszain.

A baleset és a helyreállítási munkálatok okozta vonatkésések miatt a megváltott pótjegyek és helyjegyek árát október 10-ig bármely állomás pénztárában visszatérítik.

A MÁV Zrt. részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak.

A Monorierdőnél történt vonatbalesetnek az eddigi információk szerint négy halálos áldozata és 26 sérültje van. Egy férfi és két nő a helyszínen meghalt, egy ember később, a kórházba szállítás után vesztette életét.

Szemtanúk beszámolója szerint a Budapest felé közlekedő InterCity vonat az állomás előtt lelassított, lehet, hogy meg is állt, ezért szaladt bele a szerelvényt követő személyvonat. Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a személyvonat mozdonya az előtte haladó szerelvény alá fúródott, több vagon leesett a sínekről. A tűzoltók a sérülteket az ablakokon keresztül mentették ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását