2024. május 3. - Tímea, Irma

Overdose nem indul újra

Overdose pályarekorddal futotta le a versenyt. Ezek utána nem volna tisztességes a lóval szemben, ha hagynánk, hogy ma újrafussa a versenyt - mondta vasárnap az MTI-nek Párizsban Mikóczy Zoltán, a magyar csodaló tulajdonosa, miután érvénytelennek nyilvání
2008. október 5. vasárnap 18:46 - Hírextra
"Ebben a pillanatban nem érdekel sem a pénz, sem a jutalom, sem a felhajtás, ami körülötte van. Egy a fontos: a ló egészséges maradjon. Overdose lényegében bebizonyította, hogy ezeknél a lovaknál sokkal jobb, és ma nem tudta volna őt megverni senki" - hangsúlyozta Mikóczy Zoltán.
Az SCH Racing versenyistálló tulajdonosa szerint a szervező France Galop illetékesei jól tudják, hogy óriásit hibáztak, de ezt nem akarják hivatalosan elismerni. A hivatalos állásfoglalást még a pótverseny elrendelése előtt szeretné a magyar csapat a szervezőktől megkapni, akik azonban "különböző ürügyekre hivatkozva" ettől mereven elzárkóznak.

Tizenegyedik versenyén, a párizsi Prix de L,Arc de Triomphe-on, a világ egyik legrangosabb lóversenyén is verhetetlennek tűnt Overdose, a hároméves magyar mén. A 250 ezer euró (60 millió forint) összdíjazású Prix de l'Abbaye de Longchamp nevű ezer méteres sprinttávon az egymillió euró eszmei értékű magyar csodaló előző két, németországi versenyéhez hasonlóan, Andreas Suboriccsal a nyergében magabiztosan indult a távnak, azonnal élre tört, és elsőként ért a célba.

Az osztrák zsoké azonban több versenytársához hasonlóan nem vette észre, hogy miután az egyik kapu műszaki hiba miatt nem nyílt ki, és Fleeting Spirit beragadt, időközben lefújták a versenyt.
A pálya szélén álló bíró későn emelte fel a piros zászlót, és a belső részen futó lovak zsokéi már nem látták a jelzést, így több ló végigfutotta a teljes távot, mások viszont útközben leálltak és elindultak vissza a starthoz.

A magyar csapat értelmezésében a bíró egyszerűen nem intette le a versenyt, hanem fenntartotta a zászlót, ami azt jelentette a zsokénak, hogy minden rendben van. "Óriási blamázs ez a szervezőknek, amit nem akarnak elismerni és most próbálják az egészet elsimítani" - tette hozzá Mikóczy.

Overdose tulajdonosa szerint ennek egyik oka az lehet, hogy a "franciák üdvöskéje" rossz startot vett és "benne maradt a verseny", míg a magyar ló mindent kiadott magából. Ha most újraindul a verseny, az egyszerűen nem szabályos, mert "nem lennének meg az egyenlő esélyek" - véli Mikóczy.

Az MTI azon kérdésére, hogy ezek után jövőre kívánja-e a párizsi versenyre nevezni Overdose-t, Mikóczy Zoltán azt válaszolta: "Erről még korai lenne nyilatkozni. Várjuk meg a holnapi napot. Várjuk meg, hogyan alakul hivatalosan a helyzet. De az biztos, hogy ma Overdose nem startolhat újra" - jelentette ki a tulajdonos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását