2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Új nemzeti stadion épülhet

Új, korszerű nemzeti stadiont építtetne a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MLSZ korábban a Puskás-stadion lebontására, átépítésére is javaslatot tett, ezt a tervet később gazdaságossági szempontok miatt elvetették. A Magyar Nemzeti Labdarúgó Aréna a X. kerü
2008. október 4. szombat 14:26 - Hírextra
A Magyar Labdarúgó Szövetség megrendelt az IMG-től egy tanulmányt, arra vonatkozóan, hogy mekkora stadion valósítható meg és működtethető nyereségesen Budapesten. Az elemzés szerint egy 30 ezres arénát lehetne maximálisan kihasználni és nyereségesen üzemeltetni Budapesten.

Az MLSZ elnöke tárgyalásokat kezdeményezett Gyenesei István miniszterrel az MNV tulajdonában lévő NUSI kezelésében lévő Fehér úti 6,6 hektáros terület tartós használatbavételéről. Az elnök tájékoztatta a pénzügy- és a gazdasági minisztert az MLSZ elképzeléséről, koncepciójáról, ugyanakkor a szövetség képviselői tárgyaltak stadionüzemeltetési szakértőkkel, az IMG-vel, és a Sportfive-val, s számos más stadionspecialistával.

Az elmúlt több mint egy év munkájának eredményeképpen kialakult egy konkrét elképzelés a Magyar Nemzeti Labdarúgó Aréna tervéről, a létesítmény várható helyszíne a budapesti X. kerületi Fehér út lenne.

Az aréna befogadóképessége: 31 200 fő (mely 12 500 fővel bővíthető). A stadionban 34 üzleti box, 1200 biznisz-, és 200 VIP-szék lesz. A létesítményben található egy futballmúzeum és 12 üzlet hasznosítására nyílik lehetőség. Az MNLA kizárólag labdarúgó stadion, a ma ismert összes fontos technikai vívmánnyal. A nézőtér minden egyes ülőhelye fedett, valamennyi székből a pálya minden négyzetmétere belátható. A létesítmény kiválóan alkalmas sportesemények megrendezésére, koncerthelyszínként, céges üzleti találkozók lebonyolítására. Az épületben létesülő 1000 négyzetméternyi iroda hasznosítható. Az így felépítendő komplexum beruházási költségkerete: 45 millió euro, azaz alig több mint 11 milliárd forint. A befektetés 20 év alatt megtérül - precíz, szakszerű, gondos üzemeltetés mellett.

A stadionfejlesztés jelen pillanatban előkészítési szakaszban van, s még jó néhány feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy az építkezés megkezdődjön.
Forrás: Samsung Sport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását