2024. május 2. - Zsigmond

Könnyebben lesz alkoholista, aki korán kezd inni

Nagyobb eséllyel lesz alkoholista felnőttként az a fiatal, aki az első pohár italát már 15 éves kora előtt elfogyasztja.
2008. október 4. szombat 08:53 - Hírextra
Az egyesült államokbeli, alkoholizmust és az alkohol ártalmait vizsgáló nemzeti kutatóintézet legfrissebb felmérésében egyértelmű kapcsolatot talált az alkoholproblémák kialakulásának kockázata és az első pohár alkohol elfogyasztásának időpontja között.

A vizsgálatot végzők több mint 22 ezer fiatal ivási szokásait vizsgálták három éven keresztül. Arra a következtetésre jutottak, hogy aki már 15 éves kora előtt elfogyasztja az első italát, annak felnőttként sokkal nagyobb eséllyel lesznek alkoholproblémái, mint annak, aki csak 18 éves kora után iszik először.

Az intézet munkatársai megállapították azt is, hogy bár a kockázat kisebb, de még mindig rizikós az, ha valaki 15 és 17 éves kora között iszik alkoholt első ízben.

A későbbi alkoholproblémák természetesen összefüggnek azzal is, hogy a fiatalok milyen gyakran és milyen mennyiségben fogyasztanak alkoholt.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását