2024. május 2. - Zsigmond

A tangó is legyen a világörökség része?

Buenos Aires és Montevideo közösen fogja javasolni az UNESCO-nak, az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetének, hogy vegye fel a szellemi világörökség listájára a Rio de la Plata partjain született latin-amerikai táncot, a tangót.
2008. október 4. szombat 07:34 - Hírextra
A kezdeményezést közös sajtóértekezleten jelentették be az Argentína és Uruguay közötti határfolyó két partján fekvő két főváros illetékesei. Hernan Lombardi, az argentin főváros kulturális szóvivője kifejtette, hogy "a tangó olyan zászló, amelynek jegyében összefog a két főváros".

A tangó a XX. század elején született, a Rio de la Plata partján járták az európai bevándorlók a huzogatós bandoneon - azaz a klasszikus tangóharmonika - hangjaira. Eredetileg a férfiak egymással táncolták, mielőtt izgalmasan érzéki "vegyestánccá" vált volna, amelyben szorosan összesimulnak, szétválnak, szembenéznek egymással a párok.

Az UNESCO már az emberiség immateriális szellemi örökségének részévé nyilvánította a kambodzsai királyi balettet és egy brazil szambát, amelynek teljes neve Samba de Roda de Reconcavo de Bahia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását