2024. május 6. - Ivett, Frida

Szaporodnak a mentőállomások

A Közép-dunántúli régióban az elmúlt két évben hét új mentőállomást adtak át, hatot felújítottak, s további kettő felújítására kerül sor - mondta az egészségügyi miniszter pénteken Enyingen, az új mentőállomás avató ünnepségén.
2008. október 3. péntek 17:19 - Hírextra
Az 50 millió forintos beruházással - az Országos Mentőszolgálat, az egészségügyi tárca és az enyingi önkormányzat finanszírozásában - megvalósított mentőbázis 18 település, 45 ezer lakosának a mentését látja el. Létrehozását három főút és az M7-es autópálya közelsége is indokolta - közölte Székely Tamás.

Az állomáson három mentőkocsi teljesít szolgálatot. Közülük az egyik a sürgősségi esetekben bevethető, 24 órás szolgálatot ellátó úgynevezett esetkocsi, amelyen mentőtisztek és mentőorvos is dolgozik.

Fejér megyében ez az ötödik úgynevezett esetállomás. Eddig Móron, Bicskén, Dunaújvárosban és Székesfehérváron állt készenlétben esetkocsi.

A mentőszolgálat fejlesztésére rövidesen újabb, 11 milliárd forintos programot hirdetnek meg, amelynek keretében mentőállomásokat építenek és újítanak fel, gépeket, műszereket, mentőautókat szereznek be és fejlesztik a légi mentést - mondta az MTI-nek az átadást követően az egészségügyi tárca vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását