2024. május 7. - Gizella

Hétfőn egyeztetnek a BKV-ról

A BKV működésével összefüggő kérdésékről egyeztetett hétfőn Demszky Gábor hivatalában Kocsis István BKV-vezérigazgatóval - tudta meg az MTI városházi forrásokból.
2008. szeptember 29. hétfő 17:54 - Hírextra
A találkozóról a cégvezető nem kívánt nyilatkozni, Demszky Gábor viszont elmondta, hogy nagy hangsúlyt kaptak a megbeszélésen a BKV finanszírozásával összefüggő kérdések.
A főpolgármester közölte, hogy tájékoztatást kért a vezérigazgatótól a 4-es metró alagútfúrásával kapcsolatos kérdésekről annak kapcsán, hogy a Bamco konzorcium leállt az alagutak fúrásával. Részleteket ez ügyben nem kívánt elmondani a városvezető.

Demszky Gábor tájékoztatása szerint tárgyaltak arról is, hogy a VBKV normatív állami támogatásával összefüggésben mi legyen a főváros álláspontja, stratégiája. A cég normatív állami támogatását a hétfőn benyújtott jövő évi költségvetés tartalmazza. A főpolgármester közölte: megvitatta a vezérigazgatóval azt is, hogy várhatóan milyen módosító indítványokat kell még a parlament elé terjeszteni a BKV normatív támogatásával, a valorizációval kapcsolatban.

Az MTI városházi információi szerint a Bamco konzorcium által benyújtott több tízmillió eurós pótmunka igény kapcsán kialakuló vita elvezethet odáig is, hogy végső esetben a Bamco kiszáll a metróalagutak fúrásából. Ez sem veszélyeztetné azonban a beruházást, mivel a konzorcium egyik tagja, a Strabag várhatóan át tudná venni ezt a feladatot - jegyezték meg fővárosi képviselők.

A politikusok elmondták azt is, hogy a főváros várhatóan a BKV szakszervezeteinek türelmét kéri a szeptember végére vállalt finanszírozási stratégia kidolgozása kapcsán. Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek májusban jelezték, hogy szeptember végére a szaktárcával együtt kidolgozzák a BKV közép- és hosszú távú finanszírozási stratégiáját. A BKV-vezérigazgató és a szakszervezetek keddi megbeszélésén várhatóan szó lesz erről a kérdéskörről is. A BKV-nál lezajlott vezérigazgató--váltás, illetve a szakminiszter cserélődése miatt megalapozott döntés csak később várható ez ügyben, s ehhez kérik majd a szakszervezetek támogatását. Indokolja a határidő meghosszabbítását az is, hogy a főpolgármester-helyettesek a BKV új vezérigazgatója által összeállítandó közép- és hosszú távú stratégiára alapozva kívánják előterjesztésüket benyújtani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását