2024. május 6. - Ivett, Frida

Mit keres az In-Kal Security a Magyar Chartánál?

A Szabadság Kör arra vár választ az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy a Magyar Demokratikus Charta szombati demonstrációjának biztosításában részt vesz-e az In-Kal Security - erről Gulyás Gergely, a szervezet szóvivője beszélt az MTI-nek péntek
2008. szeptember 19. péntek 15:47 - Hírextra
A fideszes politikusokat és jobboldal értelmiségieket tömörítő Szabadság Kör szóvivője emlékeztetett arra, hogy még augusztusban a szervezet képviseletében Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke öt kérdésből álló nyílt levelet adott át Draskovics Tibor szakminiszternek, amelyben többek között arról érdeklődött, hogy 2006. szeptember 17-ét követően a rendőrség a nemzeti ünnepeken, vagy más alkalmakkor a rendfenntartás, vagy az állami vezetők védelmének ellátása során igénybe vette-e magáncég segítségét.

A levélben azt is kérték, hogy az In-kal Security-ről külön is nyilatkozzon a minisztérium, mert sajtóinformációk szerint a cég többször is ellátott olyan feladatot, amelyen jogszerűen nem tehetett volna, például az In-kal Security emberei a rendezvényeken igazoltatták a résztvevőket.

Gulyás Gergely szerint a miniszter azóta sem válaszolt a kérdésekre, pedig a törvény szerint erre 15 napon belül köteles lett volna.

Hozzátette: az ügynek most aktualitást ad a Magyar Demokratikus Charta szombati demonstrációja, a Szabadság Kör feltételezése szerint ugyanis jó esély van arra, hogy a kormány a rendezvény biztosítására nem kizárólag a rendőrséget, hanem magáncéget is felhasznál.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter még augusztusban a Szabadság Kör felvetéseire reagálva azt mondta: szerinte "általánosak" a társaság kérdései, ezért várhatóan Balog Zoltán majd kap egy listát "6.826 olyan cégről, aki számlázott a rendőrségnek", a legkülönbözőbb szolgáltatások igénybevétele miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását