2024. május 5. - Györgyi

Leonar3Do

Az országban elsőként az 1500 lakosú Bakonyszombathely iskolájában alkalmaznák a Leonar3Do programot, mellyel személyi számítógépekkel is létrehozható a háromdimenziós iskolatábla, tankönyv és jegyzetfüzet - tájékoztatta az MTI-t szerdán a polgármester.
2008. szeptember 17. szerda 12:34 - Hírextra
Pintér Lajos elmondta, az új találmányt kifejezetten a természettudományok, a fizika, a kémia és a biológia oktatásánál használnák és vállalnák, hogy referenciaközpontként segítenék az alkalmazás széleskörű elterjedését.

A polgármester hozzátette, megkeresték Rátai Dániel feltalálót, aki rokonszenvesnek találta a település tervét és tárgyalásokat kezdtek a program megvalósításáról.

A 3D for All Kft. Leonar3Do eszköze a 21 éven aluli tudósok olimpiájának nevezett versenyen szeptember elején elnyerte a "2008 Tech Awards Laureate" címet. Rátai Dániel találmánya az első olyan eszköz, mellyel a személyi számítógépek háromdimenziós konfigurációvá alakíthatók. Az oktatási kategóriában 58 ország 329 jelöltje közül választották az öt díjazott egyikévé.

A Komárom-Esztergom megyei falu iskolájában a közelmúltban a termek egy részét a "XXI. Század Iskolája" pályázat segítségével interaktív digitális táblákkal szerelték fel. A tanár a táblára írt órai magyarázatokat felteheti az internetre, így a hiányzó tanulók otthon is nyomon követhetik az iskolai munkát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását