2024. május 7. - Gizella

Orbánnál nagyobb baj Gyurcsány

Nem bukott a parlament, egyelőre nincs egyelőre előrehozott választás. Előkészületlen szavazás, előre borítékolható kimenetellel. Almássyért cserében maradhatott Gyurcsány? Fodor és a Fidesz bebukott? Kitől kell borzongania a gyermekeinknek? 1988 és Grósz
2008. szeptember 16. kedd 11:17 - Kőrösi Viktor Dávid
MDF: Gyurcsány hatalmáért Almássy?

És lőn. Dávid Ibolya újra egyedül indul az MDF elnöki posztjáért, nem sokkal később pedig Gyurcsány Ferenc számára derült ki: továbbra is a számára oly’ kedves hatalomban maradhat. A demokrata fórum úgy nyújtott be határozati javaslatot a parlament feloszlatásáról, hogy az SZDSZ pillanatnyi álláspontjának megfelelően esélytelen volt a megszavazás, Gyurcsány hatalma pedig egy pillanatig nem volt kérdéses. Az MDF gyakorlott a lehallgatásokban, gyakran nem is értjük hogyan csinálják, viszont most feltűnő, hogy az Almássy-botrány után nem sokkal sietett Gyurcsány Ferenc segítségére, benyújtva a bukásra ítélt feloszlatási javaslatot.

Almássy Kornél problémája, hogy politikusként gyengének találtatott. Fiatal kora ellenére igazán megtanulhatta volna már, például éppen Gyurcsánytól, hogy ha valami baj van, akkor le kell tagadni a csillagokat az égről. Almássy ahogy elindult az elnöki posztért, azonnal árulóvá vált: lezsákista, fideszbérenc, az MDF felszámolására törekszik, bevinné a Patásördög Orbán alá a pártot sötöbö. Jellemző, hogy ha valaki fellépése nem tetszik a hangadóknak, akkor azonnal kegyvesztett lesz. Demokrácia? A többség dönt? Ugyan már! Jöjjenek a CD-k, következzenek az alap nélküli gyanúsítgatások. Esetleg meghallgatni a másikat? Az olyan snassz…, meg még a végén nem Dávid lesz az elnök. Sokkal érdekesebb azonban Fodor Gábor (nem az SZDSZ) és a Fidesz.

SZDSZ: magával rántja-e Fodor?

Fodor Gábor volt az a bozótharcos, akiről elég nehezen lehetett eldönteni, hogy mit is akar, csak csapkodott a machetéjével jobbra-balra. Ő volt az, aki szerint Gyurcsány Ferenc irányába elfogyott a bizalom politikai és társadalmi értelemben is, s ezen túl ő volt az, aki mégis nemmel szavazott a parlament feloszlatására. Persze, érthető, hiszen az SZDSZ számára egy előrehozott választás finoman szólva sem életbiztosítás (s valószínűleg az MDF se ment volna bele, ha a szavazásnak kétes lett volna a kimenetele). Ezzel Fodor hitelességén komoly csorba esett, s ha továbbra is ő marad az elnök, akkor azért abból a hitelességi csorbából az SZDSZ számára is kijuthat. A kétkulacsos politizálás ugyanis csak egy ideig folytatható, utána színt kell vallani. Ez most megtörtént.

Fidesz: erőpolitika többség nélkül

A Fidesszel kapcsolatban kiderült, hogy az erőpolitizáláshoz nem volt meg a jobboldali párt megfelelő háttere, támogatottsága. Eddig úgy tűnt, hogy a Fidesz nyeregben van, s most kiderült, hogy mégsem. Mindemellett az előrehozott választásokra azért illett volna egy konkrét, pontos programmal is kiállni. A Jövőnk című iromány nem rossz, azonban azt elolvasva az embernek sok kérdése marad, amire nem nyújt választ az anyag, kormányprogramként tehát azért nehezen kezelhető.

Gyurcsány: menekvés előre

Gyurcsány Ferenc elérte a célját. Maradt a hőn áhított hatalomban, tekintet nélkül az ország állapotára. Gyurcsány, a bátor baloldali belement egy rizikót nem rejtő szavazásba, azonban a Megegyezésről már nem mert szavaztatni, mondván, az nem kormányprogram, amiről nem kell szavaznia az Országgyűlésnek. Akárhogy is nézzük, a Megegyezés Gyurcsány elveit tartalmazza, amiről bizony lehet szavazni. Arról nem is beszélve, hogy az alkotmányban és a parlament Házszabályában sehol nincs szabályozva az, hogy a miniszterelnök elveiről nem lehet szavazni. Mindegy, a lényeg, hogy a bátorság odáig már nem terjedt, de ez az ellentmondás a baloldalon körülbelül senkit nem izgat, legkevésbé Gyurcsányt.

A miniszterelnököt egyébként sem érdekli, hogy mit mondott korábban, s ahhoz képest hogyan cselekszik. Volt itt már őszödi beszéd, volt itt már egy tucat meghirdetett program, átlagban évente kettő, amelyekből persze a világon semmi nem lett. Mégsem ez az érdekes, hanem az, hogy jön a Fidesz, s személyesen a sátán, Orbán Viktor, akitől még a gyermekeinknek is borzonganiuk kell. Egészséges ember persze szánalommal vegyesen röhögi körbe a hatalommánia Gyurcsány Ferenc névre hallgató megszemélyesülését.

Grósz köztünk jár

A kommunizmus szelleme járja át a magyar Országgyűlést – parafrazálhatnánk Marxot. Emlékszünk, amikor Grósz Károly 1988-ban, a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásában már nem tudott mással előrukkolni, csak a fehér terror rémével? (Aztán persze megbukott, de csak miután szénné égette magát a román diktátor, Nicolae Ceauşescu előtt.) Most Gyurcsány lép a nyomdokába, szerinte ha az SZDSZ és az MSZP nem működik együtt, akkor „egy olyan Magyarország képviselői lépnek a színre, amely Magyarországtól nem nekünk kell borzongani, hanem a gyerekeinknek”. Bravó. Gyurcsány cselekvési programja tehát ennyi. Jön a Patásördög Orbán, akitől rettegni kell, de majd ő, a talpig demokrata Gyurcsány „Hazudtunk-másfél-két-évig” Ferenc ellenáll a fasizmusnak, s megmenti az országot. Márpedig ennek az országnak nem Orbán Viktor a nagyobb baja, hanem éppen a Gyurcsány-kormány impotenciája.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pusula
2008. szeptember 17. 14:34
Gyurcsány ,már mindenkinek az orrára nőtt,mínt a mesebeli kolbász !

Azt hiszem ,az szdsz végleg ráfaragott arra,hogy Gyurcsány nélküli koalíciót akart kikényszeríteni .
Nem számolt a "gyurcsányizmus"lényegével ,a gátlástalansággal ,és az Őt támogató politikai elit zsarolhatóvá tételével !
Az mszp vezetősége ,"egy emberként"állt ki Gyurcsány mellett ,nem áldozta be "tartóját"a koalíciós partner óhajának !

Most Gyurcsány , fényes győzelem közepette ,kajánul nézi az szdsz vergődését ,mely majd lehajtott fejjel ,természetesen megszavazza a költségvetést ,mert semmitől sem fél jobban ,mínt egy előrehozott választástól !
Már így is komolytalanná vált az szdsz ,ezután pedíg ,egyre nevetségesebb is lesz !

A "gyurcsányizmus"meghosszabbítását pedíg ,"honorálni"fogják a váűlasztók ,bármikor is lesznek a következő választások !
korosi
2008. szeptember 16. 14:27
;)
...
2008. szeptember 16. 12:54
Hajra "Korosi"! ;) (Hajrá)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását