2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Roma kerekasztal magyar résztvevőkkel

Uniós intézmények, nemzeti kormányok és parlamentek, civil és roma szervezetek mintegy 400 képviselője részvételével a Bizottság kezdeményezésére roma csúcstalálkozóra kerül sor Brüsszelben. Szeptember 16-án a tanácskozás alkalmából televíziós kerekasztal
2008. szeptember 15. hétfő 17:41 - Hírextra
Az Európa Unió a diszkrimináció ellenes politikában világos irányelvekkel, jogi szabályozással és ellenőrzéssel bír. Ugyanakkor a roma diszkrimináció legfontosabb területeiért: az oktatás, a munkavállalás, a társadalmi kirekesztés gondjaiért a felelősség az egyes tagállamokra hárul, e téren az unió csak koordináló szerepet vállalhat, illetve az egyes tagállamok igénybe vehetik a Strukturális Alapok, beleértve az Európai Strukturális Alap eszközeit. A tanácskozás első lépés a roma integráció uniós támogatása, későbbi közös roma stratégia kidolgozása felé.



A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Lévai Katalin, az EP Szocialista képviselőcsoportjának romaügyi szóvivője, Marian-Jean Marinescu az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) és az Európai Demokraták Képviselőcsoportjának román alelnöke, Luca Romagnoli olasz független képviselő és Ürmös Andor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium osztályvezetője.

2008. szeptember 17-én kezdi meg adását az interneten az Europarltv, az Európai Parlament webtévéadása. Ettől kezdve minden internettel rendelkező figyelemmel kísérheti az EP életéről szóló, rendszeresen frissülő programkínálatot. Az European Parliament magyar nyelvű weboldalán a Hírek rovatban találhatja meg a forrást.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását