2024. május 6. - Ivett, Frida

Szülinapos hobbit - videóval

77 éve szeptember 12-én született Ian Holm angol színész, aki számos produkció mellett Bilbó szerepében véste be magát a mozirajongók elméjébe. E jeles nap alkalmából képrejtvénnyel tarkítva megemlékezünk pályájáról, és még zene is lesz.
2008. szeptember 12. péntek 15:00 - paulson
A Gyűrűk ura trilógia előtt is megjegyezhette Ian Holm nevét a fantasztikus filmek népes rajongótábora, hiszen olyan filmekben domborított már, mint az eXistenZ, a Nyolcadik utas a Halál vagy éppenséggel az Ötödik elem.

Az, hogy a színészben van valami hobbitos, már akkor lehetett sejteni, mikor a Szentivánéji álom 1968-as filmes verziójában eljátszotta Puck szerepét. Nem mellesleg olyan azóta Oscar-díjjal is értékelt színésznők voltak a partnerei, mint Judi Dench és Helen Mirren.



Szélesebb körben ismert lehet az úriember arca, hiszen a könnyedebb hangvételű Az élet sójában is játszott, sőt a L’ecsó gonosz séfjének is ő kölcsönözte hangját.

Karrierje során nemcsak Shakespeare műveinek vászonra vitelében vett aktívan részt: George Orwell két legismertebb művéhez is. Játszott Terry Gilliam 1984 inspirálta alkotásában, a Brazilban, és az Állatfarm 1999-es változatában Süvi hangja.Lehetne még hosszan sorolni Ian Holm pályafutásának fontosabb pillanatait, de most visszatérnék a Gyűrűk urára. A film Zsákos Bilbó születésnapjával indul, ezért éreztük stílszerűnek, hogy babóként köszöntsük. Legalábbis a videóklip laza aszociatív módon a Bilbó által talált hatalmas erejű gyűrűhöz kötődik. (Tudják, amit ujjára húzva láthatatlan lesz.) A Quimby Sehol se talállak című daláról van szó.

Ezzel a számmal kívánunk kellemes keresést mindenkinek a hétvégére!


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását