2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitója

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) tudományos presztízsének erősítése az intézmény előtt álló fontos feladatok egyike - mondta Mészáros Tamás rektor a pénteki tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen.
2008. szeptember 12. péntek 12:21 - Hírextra
A rektor a köszöntőjében felidézte, hogy az uniós csatlakozással párhuzamosan bevezették a többciklusú képzési rendszert, megnyitva ezzel a hallgatók előtt más országok egyetemeit és munkaerőpiacát. Mészáros Tamás elmondta: a Magyar Akkreditációs Bizottság nyolcévente szokásos eljárása mellett az Európai Egyetemi Szövetség is átvilágította az egyetemet, s az intézmény nemzetközivé válását igen magasra értékelték.

    Az egyetemre érkezik a legtöbb külföldi cserediák és minden tizedik hallgatója nappali tagozaton tanul. Három alapképzési és nyolc mesterszakon folyik angol nyelvű oktatás - jelezte a rektor.
    A Budapesti Corvinus Egyetemként most induló ötödik tanévben folytatódik az épületek rekonstrukciója, kollégiumfejlesztési programot dolgoznak ki, és két éven belül új tornaterem építését is tervezik - sorolta a terveket a rektor.

    Németh Tamás, az MTA főtitkára az elsőéveseket köszöntve azt mondta, hogy bejutni az egyetemre csak a kezdet, még nem a cél. Olyan lehetőségekhez jutottak, amelyekkel tudniuk kell élni. A Budapesti Corvinus Egyetemen olyan oktatási egység jött létre, amely a képzések széles spektrumát kínálja - fűzte hozzá.

    Megjegyezte: az alapképzés eléréséig 23.600 óra, a mesterképzésig 43.800 óra áll előttük, ami sok idő, belefér a tanulás, s még az is, hogy előadásokra járjanak. A főtitkár a Közgáz nevéből kiindulva szójátékként azt mondta: jelenleg gázban van a köz, ideje lenne tenni a helyrehozataláért.
    Az ünnepségen adta át Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár a Felsőoktatás Minőségi Díj ezüst fokozatát a rektornak.

    Mészáros Tamás az ünnepségen köszöntötte és oklevelet adott át a pekingi olimpián kajak négyesben ezüstérmet szerzett Kozák Danutának, aki az egyetem kertészmérnöki karán tanul. Külön köszöntötte a rektor és ajándékcsomagot adott át azoknak az elsőéveseknek, akik pénteken ünnepelték születésnapjukat.

    A BCE hét karán, és azon belül az idén hatvanéves közgazdaságtudományi képzésben összesen 4836 elsőéves kezdi meg tanulmányait az egyetem három kampuszán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását