2024. május 3. - Tímea, Irma

Gebrselassie csúcsdöntésre készül

Hazája fővárosában, Addisz-Abebában készül a szeptember 28-i Berlin Marathonra az etiópok csillaga, Haile Gebrselassie, akinek feltett szándéka, hogy Németországban megjavítsa saját világcsúcsát.
2008. szeptember 11. csütörtök 18:11 - Hírextra
"Meggyőződésem, hogy ha az időjárási körülmények kedvezőek lesznek, meg tudom dönteni a rekordot. Ha valahol, akkor Berlinben sikerülhet" - mondta a 35 éves afrikai futó bíztatva ezzel a szurkolókat, hogy csakúgy, mint 2006-ban és tavaly, buzdítsák őt a 42,195 km során.

Gebrselassie eddig az említett két alkalommal indult a német fővárosban és mindkétszer megjavította addigi legjobb időeredményét: két éve 2:05:55 óra, 2007-ben pedig 2:04:26 óra alatt ért célba, az utóbbi a kenyai Paul Tergat 2003-as, szintén Berlinben felállított világcsúcsának búcsúját is jelentette.

Az etióp klasszis reggelente általában a városon kívül, a tengerszint felett 3.000 méterrel készül, délutánonként pedig addisz-abebai fitneszstúdiójában, a futópadon falja a kilométereket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását