2024. május 2. - Zsigmond

Magyar aranyérem Pekingben!

Sors Tamás 100 m pillangón a versenyek nyitónapján újabb fantasztikus világcsúccsal (59.34 mp) megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a pekingi paralimpián.
2008. szeptember 7. vasárnap 15:58 - Hírextra
A döntőbe fantasztikus világcsúccsal - sérültségi kategóriájában ő került elsőként 1 percen belülre 59.38 mp-s idejével - bejutott versenyző a fináléban is remekül úszott, végig vezetett és további négy századot javítva az előfutamban elért eredményén ért célba.

"El sem tudom hinni, hogy sikerült!" - mondta az eredményhirdetés után Sors az MTI-nek. "Amikor beértem a célba, csak azt tudtam, hogy az első vagy a második helyen végeztem. Lassan vettem le a szemüvegem és vártam, hogy megjelenjen a végeredmény az eredményjelzőn. Hihetetlenül boldog vagyok, gyönyörű ez az érem és elég jó súlya van, de ez nagyon kellemes teher. Még négy számban indulok, ezért egyelőre nem lesz nagy ünneplés. Ebben a számban vagyok a legjobb, de a többiben is szeretnék bejutni a döntőbe. Az biztos, hogy óriási lökést ad ez a siker a folytatáshoz."

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint a 100 m pillangón a pekingi paralimpia nyitónapján világcsúccsal diadalmaskodó Sors Tamás rengeteget segített a többi magyar indulónak.

"Tamás mai szenzációs sikerével óriási terhet vett le a többiek válláról, hiszen így már senkit sem nyomaszt az a tudat, hogy neki kell megszereznie az első aranyat" - mondta Gömöri az MTI-nek. "Egy jó rajt óriási befolyással van a folytatásra."

A sportvezető elmondta, ünnepélyes csapatgyűlésen szerették volna köszönteni a paralimpiai faluban az úszót, ez azonban egyelőre elmarad.

"A bocsások versenybeosztása nem túl kedvező, hiszen csak éjfél körül érnek vissza a faluba, nélkülük viszont nem akartunk ünnepélyes csapatgyűlést tartani, de az eseményre természetesen hamarosan sor kerül. Bízom a hasonlóan jó folytatásban, most már mindenki felszabadultan, nyugodtan versenyezhet, természetesen ezek után minden adott a jó folytatáshoz. Én ma este megiszok egy sört Tamás egészségére és remélem, még sok lehetőségem lesz ismerkedni a kínai sörökkel a magyar győzelmek után."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását