2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az államfő fogadta az Állami Számvevőszék elnökét

Sólyom László köztársasági elnök szerdán hivatalában fogadta Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét. Erről a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatta az MTI-t.
2008. szeptember 3. szerda 13:37 - Hírextra
A találkozót Kovács Árpád kezdeményezte.Az ÁSZ elnöke a megbeszélésen tájékoztatta az államfőt a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről, valamint bemutatta a számvevők működési szabályait és munkáját ismertető, most elkészült Ellenőrzési Kézikönyvet, amelynek egy példányát átadta a köztársasági elnöknek - olvasható a közleményben.

Kovács Árpád hétfőn sajtótájékoztatón a kormány tavalyi zárszámadásról szóló beszámolóval kapcsolatban azt mondta, hogy az pénzügy- és költségvetés-technikai szempontból korrekt, egészében megbízható, azonban változatlanul indokolt a közpénzügyi szabályozás megújítása.
A zárszámadás tartalmi tényszerűsége mellett a zárszámadás átláthatóságában, döntés-előkészítő jellegében évek óta visszatérő, tipikus hiányosságok mutatkoznak - tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az előirányzottnál mérsékeltebb, a GDP 6,9 százaléka helyett 5,4 százalékos hiány kialakulásában szerepet játszottak takarékossági, ésszerűsítő intézkedések is, emellett a tervezettnél alacsonyabbak lettek a központi kamatkiadások, visszaesett a beruházási tevékenység. Utóbbi miatt tavaly a GDP bővülése lassult, az uniós hozzájárulások vártnál mérsékeltebb igénybevétele miatt csökkentek az államháztartás kiadásai - mutatott rá a számvevőszék elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását