2024. május 4. - Mónika, Flórián

Talmácsi megint az élen

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 kcm-esek között versenyező Talmácsi Gábor érte el a legjobb időt a San Marinó-i Nagydíj szombat reggeli szabadedzésén, Misanóban.
2008. augusztus 30. szombat 11:46 - Hírextra
Az Apriliával versenyző vb-címvédő magyar motoros 1:43.779 perc alatt teljesítette leggyorsabb körét a 4,226 km-es pályán.

A második helyen az olasz Simone Corsi végzett 1:44.235 perccel, míg a harmadik a spanyol Nicolas Terol lett (1:44.288 p).

Talmácsi eddig remekül teljesített a misanói pályán: megnyerte a pénteki szabadedzést és az első időmérőn is ő volt a leggyorsabb. Most már csak az hiányzik, hogy szombaton délután megszerezze az első rajtkockát, aztán vasárnap újra bebizonyítsa, nem véletlenül lett világbajnok tavaly a nyolcadliteresek között. Az idén ugyanis - legalábbis eddig - néha akadozott a gépezet és jelenleg csak negyedik a vb-pontversenyben. Természetesen ahogy menedzsere, Stefano Favaro fogalmazott: messze még a vége és nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a valenciai, idei utolsó GP-n ismét a magyar versenyző jusson fel a csúcsra.

Természetesen akadnak olyan motorosok, akik örökké a csúcson lakoznak. Ezen kevesek közé tartozik Valentino Rossi, az olaszok - talán - legnagyobb kedvence. A legendás "46-os", "The Doctor", "Valentinik" és még sokáig sorolhatnánk a beceneveit. A hétszeres világbajnok jelenleg is vezeti a pontversenyt, így azután nem merész a jóslat, hogy nyolcadszor is ő állhat fel a képzeletbeli dobogó tetejére. Urbino világhírű szülötte hosszú ideig Londonban élt, aztán visszaköltözött hazájába és Tavulliában telepedett le. A városka lakói nagy boldogságukban, hogy náluk lakik minden motorosok legnagyobbika, elhatározták pünkösdi királyt csinálnak belőle és vasárnap Rossit nevezték ki polgármesternek. Hogy teljes legyen az öröm, kitettek egy táblát a városka elejére, meg a végére, miszerint Tavulliában 46 km/h a sebesség legfelső határa.

A további program:
10 ó: MotoGP - szabadedzés
11:15 ó: 250 kcm - szabadedzés
13:10 ó: 125 kcm - 2. időmérő
13:55 ó: MotoGP - időmérő
15:10 ó: 250 kcm - 2. időmérő

vasárnap:
8:40 ó: 125 kcm - bemelegítés
9:10 ó: 250 kcm - bemelegítés
9:40 ó: MotoGP - bemelegítés
11 ó: 125 kcm - GP-futam
12:15 ó: 250 kcm - GP-futam
14 ó: MotoGP - GP-futam
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását