2024. május 3. - Tímea, Irma

5 milliárdos fejlesztés Vas megyében

Összesen közel ötmilliárd forint értékű beruházások indulnak a közeljövőben Vas megyében; a két projekt támogatási szerződésének aláírását Kiss Péter kancelláriaminiszter jelentette be szombaton Szombathelyen.
2008. augusztus 30. szombat 17:52 - Hírextra
A kancelláriaminiszter szerint a két beruházás nem csupán pénzügyileg jelentős a térség számára, hanem azért is, mert hosszú távra meghatározza a környék arculatát. A szombathelyi Iseum felújítása idegenforgalmi, kulturális szempontból hoz előnyt a városnak, a lukácsházi víztározó pedig a terület biztonságát erősíti.

Kiss Péter kijelentette, a közeljövőben induló két projekt igazolja a kormány azon döntésének helyességét, amellyel kiemelten, pályázatok kiírása nélkül támogat jelentős fejlesztési elképzeléseket.

A szombathelyi Isis szentély felújításával Európában egyedülálló interaktív múzeum jön létre, amely a római korból származó leletek bemutatása mellett a kor kultúrájának,életének bemutatására helyezi a hangsúlyt. Az Iseum felújítása 1,6 milliárd forintba kerül, ebből 1,35 milliárdot - a Nyugat-dunántúli Operatív Programon keresztül - az állam finanszíroz.

A lukácsházi víztározó Szombathely és a várostól északra fekvő települések árvízvédelmét biztosítja majd, a munkálatok során Lukácsháza térségében turisztikai fejlesztéseket is végrehajtanak, többek között az árterület szélén horgásztavat építenek ki. A beruházás költségvetése 2,75 milliárd forint, amelyet teljes egészében a Nyugat-dunántúli Operatív Program fedez.

A támogatási szerződés aláírásával mindkét projektnél a közeljövőben elindulhatnak a közbeszerzési eljárások, jövő tavasszal a kivitelezés. A munkálatokat 2010-ben fejezik be.
Kiss Péter a sajtótájékoztató végén bejelentette, két, hasonló nagyságrendű Vas megyei beruházás támogatási kérelme van a kormány előtt, így a sárvári rehabilitációs központ és a büki gyógyfürdő fejlesztése, a miniszter szerint mindkettőnél pozitív döntés várható.

Hozzátette: 2004 óta az Európai Uniós forrásokra alapozva összesen 30 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Vas megyében, amely "karakterépító felzárkóztatást" hozott a térségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását