2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar formatervező munkái a dessaui Bauhaus műhelyekben

Kelle Antal formatervező Variációk és Nézőpontok címmel állítja ki az elmúlt években készített munkáit a németországi Dessauban, az egykori Bauhaus műtermekben szombattól.
2008. augusztus 29. péntek 18:55 - Hírextra
Kelle Antal, akit 2003-ban Kiss Áron-díjjal, a játékos elmék legrangosabb díjával tüntettek ki, a művészet, a játék és a tudomány határán működő alkotó és tanár.

Kreatív meditációs objektjei egyszerűsített formákkal és alapszínekkel, gyakran natúr felületekkel filozofikus üzeneteket sugallnak. Művei azt szemléltetik, hogy a világ sokszínűbb és gazdagabb, mint ahogy azt a mindennapokban az ember megéli - olvasható a kiállítás meghívójában, amelyet Kelle Antal juttatott el az MTI-nek.

Dessauban, Paul Klee osztrák és Vaszilij Kandinszkij orosz festő egykori műteremházaiban fölállított tárlattal a művész tisztelegni kíván az ő emlékük, illetve az egykori Bauhausban tanító magyarok, Moholy-Nagy László (1894-1946) formatervező és Breuer Marcell (1902-1981) építész munkássága előtt.

A műteremházakat Valter Gropius német építész tervezte 1925-26-ban. Ő alapította 1919-ben Weimarban a Bauhaust, a XX. század legnagyobb hatású művészeti alkotóműhelyét, amely 1925-től Dessauban működött.

Kelle Antal kiállítása Dessau-Rosslauban október 26-ig tart nyitva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását