2024. május 2. - Zsigmond

Füst a víz felett - videóval

Augusztus 19-e van, az egyik szemünk éppen sír a vízilabdás lányokért, míg a másik nevet a kézisek győzelme miatt. Ami viszont felhőtlen örömre adhat okot az Ian Gillan (énekes és dalszerző) 63. születésnapja.
2008. augusztus 19. kedd 15:05 - paulson
Ian Gillan hírnevét igazán a Deep Purple második énekeseként alapozta meg, de később szólóban is szép sikereket ért el (műfajilag talán kicsit más világban), s készített egy albumot a Black Sabbath-tal is. Ezen felül ő énekelte Jézus szerepét Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperájának 1970-es stúdiófelvételén.

1969 és 1973 között volt először a legendás Deep Purple hangja, majd főként Ritchie Blackmore-ral való nézeteltérései miatt elhagyta az együttest. Kilépése után alapított szólócsapata miatt rengeteg kritika érte, hiszen eltért a rajongók által tőle elvárt stílustól, kacsintgatva a jazzesebb dolgok felé. Talán a nem túl lelkes fogadtatás, talán teljesen más miatt 1984-ben újra csatlakozott a Deep Purple-höz, majd 1989-ben ismét távozott. 1992-ben tért vissza a zenekarba, és úgy tűnik, hogy ezúttal már véglegesen marad a csapat énekese. (ez talán annak is köszönhető, hogy Ritchie Blackmore ’93-ban elhagyta a csapatot)

Ian Gillan születésnapját a Deep Purple talán legismertebb dalával ünnepeljük. Jöjjön a Smoke on the Water, természetesen a legendás hangterjedelemmel bíró énekes közreműködésével.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását