2024. május 2. - Zsigmond

A katolikus Káma Szutra apostola

"A katolikus Kámá Szutra apostolaként" emlegetik Varsóban Ksawery Knotz kapucinus barátot, aki szexuális tanácsokat ad házaspároknak. Ő azonban azt állítja, hogy csupán Istent szolgálja. Annál is inkább, mert tett szüzességi fogadalmat is.
2008. augusztus 16. szombat 14:29 - Hírextra
"Arra búzdítom a házaspárokat, hogy imádkozzanak a jó és boldog szexuális életért. Számukra ez jó eszköz arra, hogy közelítsenek Istenhez. Az emberek először kicsit megdöbbennek, ugyanakkor kellemes meglepetés is éri őket" - mondja a 43 éves szerzetes, aki a maga részéről szüzességi fogadalmat tett.

Ksawery testvér 2000 óta több mint háromezer hívő katolikus házaspárt látott el jó tanácsokkal, elöljáróinak hallgatólagos áldásával. Akkora az érdeklődés iránta, hogy naptára már az év végéig betelt.

"Ha valaki hisz Istenben, hiszi, hogy Isten jelen van az életben, a szerelemben, a házasságban, a szexualitásban. Éppen ezért természetesnek tűnik, hogy szexről beszéljünk, hogy eltöröljünk bizonyos tabukat és a bűn címkéit" - vallja a szerzetes, aki a kapucinusok dél-lengyelországi, Stalowa Wola-i monostorában él. Könyvet is írt, A házasság aktusa címmel, és 2004 óta már internetes honlapja is van, http://www.szansapotkania.net (esély a találkozásra) címmel, lengyel és angol nyelven.

Ksawery testvér elismeri, hogy a katolikus egyház szexszel kapcsolatos tanításainak vannak gyenge pontjai, de siet leszögezni, hogy szexuális tanácsaiban kizárólag heteroszexuális házaspár részesülhet.

Könyvében Az orgazmus teológiája című fejezetben a kapucinus barát a nemi aktus csúcspontját az Istennel való égi találkozáshoz hasonlítja.

"Egy házaspár szerelme, amely a szexben fejeződik ki, az emberi testet az éghez közelíti. Egy szexuális kapcsolat örömteli extázisa hasonlatos az örök élet öröméhez" - írja. Véleménye szerint a házastársi kapcsolat lehetővé teszi az Istennel való találkozás édes ízének megértését, ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy "egy szexuális kapcsolat fiziológiai oldalára való koncentráció révén elvesznek annak legfontosabb elemei."

A barát fontosnak tartja "a házastársak közötti jó és nyílt kommunikációt", mert ez szükséges a mennyei orgazmusokhoz. Ezért arra szólítja fel a férjeket, hogy ne sajnálják az időt feleségeik "teljes kielégítésére".

"Amikor egy nő felizgul, pontosan ugyanazt az élvezetet akarja érezni, mint a férfi. Egy felizgult nő számára a szexuális kielégületlenség nagy fizikai és pszichológiai szenvedést okoz" - írja honlapján Knotz atya.

Ellenzőinek, akik azt vetik a szemére, hogy nincsenek személyes tapasztalatai, így válaszol: "Nem kell szívbetegnek lenni ahhoz, hogy valaki kardiológus lehessen, sem pedig alkoholistának lenni, hogy az iszákosokat gyógyítsa." Elmondja, hogy családja légköréből kapott ehhez ihletet, valamint II. János Pál pápa tanításából. Ő volt az első katolikus egyházfő, aki a szexualitással foglalkozott, még püspökként, az 1960-ban Lengyelországban megjelent Szerelem és felelősség című brosúrában.

A hozzá fordulók szerint Ksawery testvér megerősíti és megvilágosítja életüket, spiritualitásukat, és erre, mint egyikük mondta, azért képes, mert valóban meghallgatja az embereket. Marek Rudziewicz pszichiáter úgy látja, hogy a hagyományos terápiák elhanyagolják a szex spirituális oldalait. "Ez új megközelítés, amely lehetővé teszi a párok számára, hogy nagyobb fokú intimitást érjenek el. Miért is ne?" - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását