2024. május 3. - Tímea, Irma

Nagyszakácsi nagy szakácsi'

Július utolsó hétvégéjén, immár 16. alkalommal rendezik meg a "királyi szakácsok" találkozóját Nagyszakácsiban. Ezúttal azokat a mesterszakácsokat hívták meg a mintegy félezerlelkes somogyi faluba, akik a korábbi évek versengésein kiérdemelték a Királyi s
2008. július 30. szerda 18:40 - Hírextra
Minden díjazott azokat az ételeket készíti el, amelyekkel kivívta a megtisztelő címet, s ezúttal nemcsak a zsűri, de a nagyközönség is bírálója lesz az egyszer már rangot adó különlegességeknek.
A királyi szakácsok szombaton ragadják magukhoz a fakanalat, a régió polgármesterei azonban már csütörtökön megteszik ezt, ám előbb egy konferencián megvitatják, milyen turisztikai programokkal tehetnék vonzóbbá településüket és a dél-dunántúli régiót.

Egyelőre titok, hogy hányan és mit főznek, de az előző évek tapasztalatai alapján bizonyos, hogy sokan kötnek majd kötényt, s nagy lesz a sürgölődés a kemencék és az üstök körül.
A rendezvény másnapja a falusi ízek jegyében telik. A már a korábbi években jól összeszokott csapatok versengését társrendezőként a Falusi Turizmus Országos Szövetségének képviselői is figyelemmel kísérik.

A szombati zárónapon a királyi szakácsok ünnepi felvonulásával kezdődik a program. A reneszánszkorabeli ruhák pompás látványa azonban feltehetően csak ideig-óráig köti majd le a látogatók figyelmét, ami nem is csoda, hiszen az üstök és a kemencék felől áradó ínycsiklandó illatok, a népi udvarokban rotyogó, olykor szokatlan nevű tájjellegű ételek gőze az idén is próbára teszi a látogatók érzékszerveit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását