2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem perelhet

Nem perelheti orvosát az az ausztrál leszbikus pár, akik ikrek helyett egy gyermeket szerettek volna, s a dupla gyermekáldás költségeit a szerintük gondatlan doktor nyakába akarták varrni.
2008. július 25. péntek 12:33 - Hírextra
Ausztráliában, különösen az orvostársadalomban nagy felzúdulást keltett az eset, amelynek végére egy canberrai bíróság bírónője tett pontot .

A ma már négyéves kislányok szülei 400 ezer ausztrál dollárra (56 millió forint) - az egyik gyermek teljes felnevelésének költségére - akarták perelni az orvost, aki szerintük nem ellenőrizte, hogy egy embriót ültetnek-e be a mesterséges megtermékenyítéskor.

A bírónő azonban azzal az indoklással, hogy éppenséggel "az anyának kellett volna felhívnia az orvosok figyelmét arra, hogy meggondolta magát, és kétembriós helyett csak egyembriós beültetést szeretne", elutasította a kontinensen mindeddig példátlan keresetet.

A pénteki ausztrál napilapokban a gyermekek érdekében név nélkül emlegetett pár ügyvédje kijelentette, hogy ügyfeleit sokkolta a határozat, és hamarosan fellebbezni fognak ellene.

Az Ausztrál Orvosi Szövetség elnöke azonban üdvözölte a bíróság döntését, és az állami rádiónak nyilatkozva közölte: törvénymódosításra van szükség, hogy soha többé ne lehessen a bírósághoz fordulni ilyen ügyben. Az orvosok egyhangú véleménye, hogy egy egészséges gyermek születése nem lehet per tárgya.

A törvényszéki meghallgatás közben a gyermekek szülei írásos közleményt juttattak el a sajtóhoz, amelyben hangsúlyozták, hogy fel sem merült bennük, hogy ne szeretnék mindkét gyermeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását