2024. május 7. - Gizella

Füreden elindultak a vitorlások

Gyenge szélben rajtolt el Balatonfüreden a 40. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny rekordmezőnye: 578 hajó vágott neki a légvonalban 160 km-es távnak.
2008. július 18. péntek 10:22 - Hírextra
A négy esélyes Libera közül a Soponyai Géza kormányozta Media Contact-Avatar kapta el legjobban a rajtot, s a 2001 óta mindig első, Litkey Farkas vezette hajóval (Brokernet Uniqa) együtt a part mentén próbált előre jutni, ott azonban teljesen leállt a szél. A mezőny több része is gyenge szélben vitorlázik, így már most biztosnak tűnik, hogy nem dől meg a Kékszalag rekordja, amelyet 1955 óta a Nemere II cirkáló tart 10 óra 40 perccel.

Európa leghosszabb távú viadalán a részvételi csúcsot eddig a tavaly indult 511 hajó jelentette.
Csütörtökön az utánpótlás-korosztály számára rendezett Kékpántlikával kezdődött a T-Mobile Nagydíj 40. Kékszalag MOL Fesztivál, a nézők szórakoztatásáról négynapos program gondoskodik koncertekkel, borfaluval és kirakodó vásárral.

A tavaly bevezetett újítást követve néhány hajón ismét hírességek kapnak helyet, így például Fábry Sándor, Fenyő Iván, Laky Zsuzsa, Keleti Andrea.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását