2024. május 15. - Zsófia, Szonja

300 tonna tartósélelmiszert osztanak ki

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet mintegy 70 ezer rászorulón segít Északkelet-Magyarországon. A segélyszervezet a nyáron 30 ezer élelmiszercsomagot oszt ki az EU Élelmiszersegély program keretében.
2008. július 17. csütörtök 12:12 - Hírextra

Az Európai Unió intervenciós gabonakészletből a legrászorultabbak részesülhetnek, azaz körülbelül 70 ezer Északkelet-Magyarországon élő nélkülöző ember - tudatta közleményében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyezés kedvezményezettjei a létminimum alatt vagy annak közelében élők, munkanélküliek, hajléktalanok, kisnyugdíjasok, hátrányos szociális helyzetű gyermekek és a hátrányos helyzetű lakosság lehet. Az egyenként mintegy 10 kilogrammos élelmiszercsomagok lisztet, tésztát, aprósüteményt és kekszet tartalmaznak.

Az összesen 300 tonna élelmiszert körülbelül két hét alatt, mintegy 80 település rászorulói között osztja szét a segélyszervezet három megye, Borsod-Abaúj-Zemplén (200 tonna), Hajdú-Bihar (70 tonna), valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (30 tonna) települési önkormányzataival együttműködésben.

A program ősszel folytatódik tovább az ország más régióiban. A segélyszervezet július és december között összesen 600 tonna tartós élelmiszert oszt ki 230 településen a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal "A Közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátására" programja keretében az ország több megyéjében.

Tavaly 140 település mintegy 100 ezer legrászorulóbb lakosa összesen 400 tonna tartósélelmiszert kapott, így az idei akció másfélszer több kedvezményezetthez jut el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását