2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ezüstös tőrcsapat

Ezüstérmet szerzett a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású tőrcsapat a kijevi vívó Európa-bajnokságon. A címvédő magyarok a németek (21-20) és a lengyelek (42-34) legyőzésével jutottak el a döntőig, ahol egy tussal, 3
2008. július 8. kedd 21:09 - Hírextra

Tavaly, Gentben is ez a két válogatott találkozott egymással, akkor a magyarok 45-31-re győztek.
Ezúttal az oroszok kezdtek jobban, a magyarok első embere, Varga Gabriella ugyan még 3-3-mal zárta a szakaszt, ám ezt követően előbb Nyikisina verte három tus különbséggel a délelőtt remeklő Ujlakyt, majd Knapek Edina ért el egy találattal kevesebbet riválisánál. Így az első három asszót követően az orosz csapat 10-6-ra vezetett.


A negyedik párharcot jól kezdte Varga, gyorsan el is helyezett két találatot Nyikisinán, de aztán ismét sorozatos orosz találatok következtek. Varga végül 16-12-es orosz vezetésnél adta át a helyet a páston Knapeknek, aki Bojkóval szemben képtelen volt csökkenteni a különbséget, így az ötödik mérkőzés után továbbra is négy tussal vezetett az orosz csapat. Ismét Ujlakyn volt a sor, hogy faragjon valamit a hátrányból. Ez sikerült is neki, 7-3-ra verte ellenfelét, így a hatodik asszó után minden kezdődhetett elölről, 22-22 volt az állás.


Bernát Zoltán szövetségi kapitány ekkor vetette be csereemberét, Mohamed Aidát, akinek minden rutinjára szükség volt Nyikisina ellen. Mohamed igyekezett magától távol tartani az ellenfelét, majd több mint két perces altatást követően bevitt egy találatot, miközben az orosz csupa érvénytelent szúrt. Mohamendnek ez az egyetlen találata jelentette a magyar válogatott 23-22-es vezetését két asszóval a befejezés előtt. A nyolcadikban Csanyajeva két tussal villámgyorsan az oroszokat jutatta vezetéshez (23-24), de a végére Varga 4-4-re alakította a párharcot, így Ujlaky-Bojko összecsapás előtt még mindig a magyarok vezettek 27-26-ra.


A záróütközetben Ujlaky az utolsó fél percben nem bírta el az idegi terhet, s bár mindent megpróbált, végül is Bojko nagyobb rutinja döntött - az oroszok javára.
Eredmény:
döntő:
Oroszország-Magyarország 31-30
------------------------------
Szvetlana Bojko-Varga Gabriella 3-3
Viktorija Nyikisina-Ujlaky Virginie 4-1
Ajda Csanyajeva-Knapek Edina 3-2
Nyikisina-Varga 6-6
Bojko-Knapek 3-3
Csanyajeva-Ujlaky 3-7
Nyikisina-Mohamed Aida 0-1
Csanyajeva-Varga 4-4
Bojko-Ujlaky 5-3

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását