2024. május 3. - Tímea, Irma

Olasz tévétársaság orosz focit közvetít

Az orosz futball idei sikereinek hatására az olasz SKY Italia tévétársaság megvette az orosz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogát - adta hírül hétfőn a Vedomosztyi című orosz gazdasági lap.
2008. július 7. hétfő 16:03 - Hírextra
Az értékesítő orosz NTV televízió sportadásainak vezetője szerint a szerződést - amely fordulónként két meccs közvetítésére vonatkozik a SKY Sport 1, illetve a SKY Supercalcio csatornán - próbalufinak lehet tekinteni, ugyanis csak a mostani szezon végéig szól; az olasz fél azután dönti majd el, hogy hosszabbít-e két évre.

Az adásvétel értékéről a felek nem nyilatkoztak, a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló cég egyik oroszországi szakembere azonban 300-500 ezer dollárra becsülte az összeget.

Az NTV 2007-ben 92 millió dollárt fizetett négy évi közvetítési jogért, míg magának az orosz első ligának évi 25 millió dollárnál is kevesebb bevétele van a jogok eladásából.

Az üzlethez a vevő képviselője, Flavio Natalia szerint is nagy kedvet csinált, hogy idén a szentpétervári Zenit nyerte az UEFA-kupát, az orosz válogatott pedig bejutott a legjobb négy közé az Európa-bajnokságon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását