2024. május 4. - Mónika, Flórián

Munkába állt a szentesi igazgató

Mégis átvette a szentesi Zsoldos Ferenc Szakközépiskola vezetését szerdán a korábban súlyosan megfenyegetett, a megyei közgyűlés által megválasztott igazgató - tájékoztatta Kovács Kálmán, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke az MTI-t.
2008. július 3. csütörtök 07:06 - Hírextra

A KDNP-s politikus elmondta: Pintér Etelka súlyos fenyegetéseket kapott az utóbbi időben - legutóbb hétfőn este -, hogy megakadályozzák munkába állását. Ezek hatására kedden reggel úgy tájékoztatta a fenntartót, hogy nem vállalja a középiskola vezetését. Szerdára azonban átgondolta az eseményeket és megtörtént az iskola hivatalos átadása, átvétele - közölte Kovács Kálmán.

Tájékoztatása szerint kellemetlen helyzet alakult ki egy másik szentesi középfokú intézményben, a Horváth Mihály Gimnáziumban is, amelynek élére szintén most választott igazgatót a megye. Magyar Lászlóné betegségre hivatkozva nem vette fel a munkát. Ezt kedden jelezte az iskolában.
Kovács Kálmán az MTI-nek elmondta: a vezetőnek munkajogilag valóban jeleznie kellett volna a fenntartó felé is, hogy egészségi állapota nem engedi, hogy munkába álljon; emellett az is igaz, hogy egyelőre nem tudták elérni, de tiszteletben tartják, amit az iskolán keresztül üzent és pár napot várnak arra, hogy meggyógyuljon. Hozzátette: szerencsére nincs lépéskényszerben az önkormányzat, hiszen megkezdődött a nyári szünet, így, ha néhány napot várni kell az iskola vezetésének átadására, az jelenleg nem probléma. Ha azonban ennél többről van szó, akkor legkésőbb a jövő héten döntenek arról, ki vezesse az iskolát ősztől.

Június 21-én több száz jelenlegi és egykori diák, tanár, szülő tüntetett Szentes belvárosában azért, mert a fenntartó megyei önkormányzat jobboldali többségű közgyűlése nem a tantestületek és a diákönkormányzatok által támogatott jelölteket választotta meg a Horváth Mihály Gimnázium és a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola élére.

Később a Fidesz választókerületi elnöke, Halmai László úgy nyilatkozott az MTI-nek: miután a megyei közgyűlés pedagógusi programot választ és az alapján dönt, figyelembe vette ugyan a tantestületek, a közalkalmazottak és a diákönkormányzatok véleményét, de nem azonosult azokkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását