2024. május 3. - Tímea, Irma

Musical Fehérvárcsurgón

Boldog idő címmel mutatja be a Sztevanovity Zorán és Sztevanovity Dusán, valamint más szerzők dalaiból szerkesztett musicalt a Pannon Várszínház július 11-én Fehérvárcsurgón, másnap pedig Balatonfüreden - közölte Vándorfi László, a veszprémi teátrum vezet
2008. június 30. hétfő 13:57 - Hírextra

Felidézte, hogy a Boldog idő című musical előzménye egy Zorán-est a 2005-ös Veszprémi Ünnepi Játékokon, amely nem csupán koncert volt, hanem táncjáték is társult hozzá. A mostani előadásban nincs próza, végig zene szól. A produkció félig playback, tekintettel arra, hogy a főhősök, a Vándor, az Árny és a Bohóc szereplőhármasa zongora- és gitárszóval is "beszélget" - mondta el az igazgató-rendező. A Vándort Gazdag Tibor, az Árnyat Zayzon Csaba, a Bohócot Egyed Brigitta játssza.
Sztevanovity Dusán a tájékoztatón elmondta: a rendező két órába sűrítette harminc év történetét. A musicalben nemcsak Zorán, Presser Gábor, Bródy János, Adamis Anna, hanem Leonard Cohen, Boris Filan, Mark Knopfler, Sting, Chris Rea, szerzeményei is elhangzanak.

A Vándor arca, hangfekvése közelít Zoránéhoz, de azt Vándorfi László és Zorán külön is hangsúlyozta, hogy a Boldog időnek nem az énekes-zeneszerző a főszereplője. Mégis szoros a kapcsolata a sztorival, mert korosztályának, az együtt átélt korszaknak a történetét beszéli el dalokban az ötvenes évektől napjainkig.

Zorán hozzáfűzte: nem jutott eszükbe, hogy Dusánnal írt dalaikból musical szerkeszthető, de azt máskor is örömmel tapasztalták, hogyha valamilyen műsorban, rádiójátékban úgy fűzték egybe a számokat, hogy azok egyfajta összefüggést mutattak, elkezdtek együtt erősebben hatni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását