2024. május 3. - Tímea, Irma

Kevesebb baleset, több lefoglalt kocsi

Kevesebb halálos baleset történt és több szabálytalankodó autóját foglalták le a rendőrök Szlovéniában a közlekedési büntetések áprilisban bevezetett szigorítása óta.
2008. június 18. szerda 09:41 - Hírextra
A szlovén kormány egyértelmű sikernek könyveli el a szigorításokat, azok eredménye miatt - közölte Ljubljanában Radovan Zerjav közlekedési és Dragutin Mate belügyminiszter.

Május végéig egy hónap alatt 15-en haltak meg a szlovén utakon, míg egy hónappal korábban, a szigorítások előtt 25 halálos tragédia történt. Január óta csaknem 90-en hunytak el közlekedési balesetek következményeként, míg tavaly ugyanebben az időszakban 113 végzetes közúti tragédiát jegyeztek fel a statisztikákban.

A belügyminiszter reményei szerint az országúti szigor jóvoltából a tavalyi 205 halálos balesetnél idén jóval kevesebb történik Szlovéniában. Ismertetése szerint hétvégenként mintegy 100 ittas vezetőt szűrnek ki a rendőrök a vezetők közül.

A közúti szabálysértések jelentős szigorításával együtt a szlovén hatóságok gyakrabban éltek a járművek lefoglalásának lehetőségével is. Amíg 2007-ben egész évben 104 autót foglaltak le, addig idén már 270 autó gazdája bánja a súlyos szabálytalanságért kirótt büntetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását