2024. május 2. - Zsigmond

Letartóztatják a szobortolvajokat

Elrendelte a szabolcsi szobortolvajok előzetes letartóztatását kedden a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
2008. június 17. kedd 20:07 - Hírextra
A gyanúsítottak, L. László és Sz. József a talapzatról leemelve eltulajdonították június 9-én Nagykállóban II. Rákóczi Ferenc, majd június 13-án Nyíregyházán Vécsey Károly mellszobrát - mondta Nyakó Zsuzsanna.

Hozzátette: a nagykállói szoborlopásnál egy harmadik társuk is volt, L. József, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A szobrokat az ömbölyi lakosok színesfém-hulladékként kívánták értékesíteni, az alkotásokat feldarabolták, az egyiket el is adták. A lopással és a rongálással több mint 5,5 millió forint kárt okoztak.

A bíró megjegyezte, hogy a jogerős végzéssel előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottak munkaviszonnyal, megélhetést biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, büntetett előéletűek, közülük L. László többszörös és különösen visszaeső bűnismétlő.

A bíróság a letartóztatást a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére tekintettel hozta meg. Figyelembe vette továbbá, hogy tartani lehetett a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzködésétől, s az érintettek szabadlábon hagyásuk mellett megnehezítenék vagy akár meg is hiúsítanák a büntetőeljárás lefolytatását. A végzés szerint attól is tartani lehetett, hogy a gyanúsítottak újabb bűncselekményt követnének el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását