2024. május 10. - Ármin, Pálma

Együtt a gyermekekért

Immár tizedik alkalommal kezdődik el a Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) program, amely a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat intézményeit támogatja, és segít a beteg gyermekek helyes klinikai táplálkozási módszereinek kidolgozásában.
2008. június 17. kedd 20:46 - Hírextra
A Danone Kft. által indított program eddig több mint 191 millió forinttal támogatta a hálózat gyermekonkológiai ás rehabilitációs központjait.

Az idei akció érdekes színfoltja, hogy kialakítottak addahangod.hu címen egy microsite-ot, amelyre egy, a beteg gyermekeket támogató szöveget rámondva, vagy egy közismert népdal eléneklésével bárki kifejezheti szimpátiáját a daganatos beteg gyermekek iránt - közölte az élelmiszeripari cég az MTI-vel.

Ha a kezdeményezés keretében sikerült elérni azt, hogy tízezer ember adja a hangját a mozgalomhoz, akkor az idén még további 1 millió forintot adományoz a Kft. a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára.

A program egyik célja, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága, és megelőzhető legyen a kezeléseket követő elhízásuk.

Az aktív kezelések idején a daganatos betegségekkel küzdő kicsik 36 százaléka súlyosan, 9 százaléka mérsékelten, 27 százalékuk pedig enyhén alultáplálttá válik. A kemoterápiák ugyanis legtöbbjüknél erős hányingert és fokozott anyagcserét váltanak ki.

A tavalyi program nyomán összegyűlt támogatásból több intézmény szerzett be speciális táplálékkiegészítőket, multivitaminokat, gyógytápszereket és az ezek tárolásához szükséges hűtőket.

A TEGY program kedvezményezettjei a SOTE II. számú Gyermekklinikája, a Madarász utcai Gyermekkórház, a Szent László Kórház Gyermektranszplantációs központja, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája, a Miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház Gyermekonkológiai központja, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának onko-hematológiai központja, a Szombathelyi VAS Megyei kórház gyermekonkológiai osztálya, valamint a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását