2024. május 2. - Zsigmond

Aláírásgyűjtés a Reggae Camp ellen

Aláírásgyűjtéssel támogatja több civil szervezet a százhalombattai Reggae Camp fesztivált, amely ellen tiltakozva ugyanakkor a Dunafüredért Egyesület elnöke szintén aláírásokat kezdett gyűjteni, s azt is kilátásba helyezte, hogy élőláncot alkotva fogják m
2008. június 13. péntek 16:45 - Hírextra
Százhalombatta szakközépiskolásai mellett a Fidelitas és a Societas is felsorakozott a fesztivál támogatói közé - emelte ki az MTI-nek nyilatkozva pénteken Szabó Attila (MSZP), Százhalombatta alpolgármestere.

A tiltakozó és támogató aláírások összegyűjtésének előzménye, hogy Koltovári István, a Dunafüredért Egyesület elnöke a város MSZP-s alpolgármesteréhez címzett, és az internetre feltett nyílt levelében hevesen ellenezte a zenés összejövetelt: szerinte az önkormányzat ezzel a "merénylettel" akarja "terrorizálni" a Dunafüreden - a város családi házas övezetében - lakó embereket.

"Az alpolgármester által képviselt párt megpróbálja tönkretenni a Dunafüreden élők nyugalmát, pihenését, otthonát" - írta nyílt levelében a civil szervezet elnöke, hozzátéve: ha mégis megtartják a rendezvényt, az aláírók élőláncot alkotva fogják megakadályozni, hogy a fiatalok bejussanak a helyszínre.

A nyílt levél sokakból váltott ki felháborodást, s később az interneten többen is tiltakozva reagáltak Koltovári István megnyilvánulására. Hat szervezet is aláírásgyűjtésbe kezdett a rendezvény támogatására - civil szervezetek csakúgy, mint a Fidelitas és a Societas.
Szabó Attila az MTI-nek nyilatkozva elmondta: semmi nem igaz abból, amit Koltovári István állít, vagyis hogy a fesztivált állandóan botrányok öveznék, és hogy tönkretenné a lakók életét. Az alpolgármester elmondta: tavaly mindössze két bejelentés érkezett a fesztivál miatt, de az egyik bejelentő nem is a helyszín közelében lakik. Hozzátette: elszomorítónak tartja, hogy valakik így vezetik félre a lakosságot.

A távirati iroda az ügyben kísérletet tett Koltovári István megszólaltatására is, de a kora délutáni órákig nem tudta őt elérni.

Bodnár Tibor, a fesztivált szervező Ladánybene 27 nevű együttes tagja az MTI-nek pénteken elmondta: szerinte a rendezvényt ellenzők egy két évvel ezelőtti punkkoncertre emlékezhetnek, amikor a város valóban felháborodott az esemény után hátramaradt szemét láttán. Mint hangsúlyozta: ezenkívül valószínűleg politikai "vacakolásról" van szó.

Szerinte idén sem fog gondot okozni a hangerő, ugyanis a legmodernebb technikával fogják hangosítani az eseményt, ami a Városi Szabadidő Központ területén zajlik majd.

A város alpolgármestere arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei fesztiválra reményeik szerint rekordszámban várnak látogatókat, fellép ugyanis a Grammy-díjas Michael Rose, aki a reggae műfajának igazi világsztára.

A többnapos Reggae Camp idén július 23-tól 27-ig tart: reggae, dub, dancehall és ska stílusokban alkotó hazai és külföldi előadók, valamint dj-k lépnek fel rajta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását