2024. május 14. - Bonifác

Jutalmazták a sportolókat

Az áprilisban és májusban kiemelkedő eredményeket elért és olimpiai kvalifikációt szerzett sportolókat köszöntötte kedden az Önkormányzati Minisztérium (ÖM).
2008. június 10. kedd 17:45 - Hírextra
A Puskás Ferenc Stadion Iharos termében rendezett fogadáson Elbert Gábor sportszakállamtitkár méltatta a kiválóan teljesítő versenyzőket, felkészítőiket, majd elismerő oklevelet nyújtott át a megjelenteknek. Így a pekingi kvótát szerzett ökölvívó Bedák Pálnak, Kalucza Norbertnek, Varga Miklósnak és Káté Gyulának, az asztaliteniszező Jakab Jánosnak és a birkózó Aubéli Ottónak. Utóbbi társai, Virág Lajos és Kiss Gergely szintén kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra, de ők nem voltak jelen az ünnepségen.

Ott volt viszont a lólengésben Európa-bajnoki címét megvédő Berki Krisztián, az U19-es labdarúgó Eb-re kijutott csapat kapitánya, Németh Krisztián, valamint a speciális futball Eb-n győztes gárda képviseletében Kiss István és Varga Tibor. A milánói kontinensviadalon 6 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet szerzett kajak-kenu válogatottat a C-1 200 m-en harmadik kenus Foltán László képviselte és átvette elismerését a rafting Eb-n ezüstérmes Iványi Gábor, Schromm Barna, Fodor Szabolcs és Simon Ádám is (utóbbi csapatnak Biros Zoltán volt még a tagja). A karate Eb-n aranyérmet szerzettek közül Rózsa Gábor, Magna Gergő és Ábrahám Edit személyesen vette át oklevelét, Szabó István nem jelent meg az eseményen, csakúgy, mint a latin-amerikai táncok kontinensbajnokságán első Maurizio Vescovo és Törökgyörgy Melinda, valamint a kendo Eb-n aranyérmes Dubi Sándor és bronzérmes Király Barbara. A cselgáncsozók közül az Eb-n második Ungvári Miklós és harmadik Csernoviczki Éva, valamint Braun Ákos, illetve a kvótát szerzett Bor Barna részesült jutalomban - de ők sem voltak ott az ünnepségen.

A budapesti öttusa-világbajnokság magyar versenyzőit, illetve rendezőit külön fogadáson látja majd vendégül Gyenesei István miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását