2024. május 2. - Zsigmond

"Budapest ablakai" Horvátországban

Frank Aliona fotóművész Budapest ablakai című kiállítása a sikeres lovrani bemutatkozás után látható lesz Fiuméban (Rijeka) is kedd estétől.
2008. június 10. kedd 07:36 - Hírextra
Frank Aliona Zágrábból elmondta az MTI-nek, hogy a fiumei Filodrammatica nevű kiállítóteremben mintegy 20-25, többségében fekete-fehér fényképet tesz ki a falakra Budapest rejtett, titokzatos helyszíneiről, házbelsőkről, udvarokról, a Duna-partról, a folyóról olyan szemszögből, amely nem szokványos, vagyis úgy, ahogyan ő látja.

Néhány színes fotóját is közszemlére teszi a Kávézók kalauza című sorozatából - amely könyv alakban is megjelent - mert ezek a képek jól illeszkednek a Best of Hungary című, öt tablóból álló - híres magyarokat és magyar épületeket, tájakat bemutató - társkiállításhoz.

Kiállításait a fiumei Baross Gábor Magyar Kultúrkör és a zágrábi magyar nagykövetség szervezte. A fiumei kikötő építése Baross Gábor nevéhez kötődik, innen a magyar kultúrkör neve is, s az észak-adriai kikötőváros testvérvárosi kapcsolatokat ápol Csepellel.

A fotográfus azt is elmondta, hogy Lovranban, ebben a Kvarner-öböl menti városkában meglepődött, mert kiállítására sokan voltak kíváncsiak. Magyarok, helybéliek és külföldiek, köztük hollandok. Megkérték, hogy tartson tárlatvezetést, elmondták, hogy ők mit gondolnak egy-egy képről, és megkérdezték az ő véleményét is. "Ez igazán impresszív volt és nem jellemző külföldi kiállításokon" - jegyezte meg jólesőn a művész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását